Dia Internacional de les Dones 2016

El proper 8 de març, CCOO celebrem i reivindiquem el dia de les dones denunciant les desigualtats, les bretxes econòmiques i socials i la pobresa que afecten el col·lectiu femení amb més acarnissament. 

Des de CCOO exigim

  • Que el Govern de la Generalitat desenvolupi la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes, polítiques actives d’ocupació amb impacte de gènere, així com el ple desplegament de la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, i recursos humans i econòmics.
  • Polítiques actives d’ocupació amb perspectiva de gènere i incentivar les empreses petites i mitjanes per al desplegament de mesures i plans d’igualtat.
  • La creació d’un sistema integral a Catalunya, fent xarxa amb els recursos i serveis locals i comarcals, de protecció i seguiment a les dones que pateixen violència masclista per part de parelles o exparelles encara que no cursin denúncies.
  • Dotar de personal format i especialitzat en gènere la Inspecció de Treball, que ha de realitzar actuacions d’ofici per detectar i identificar no-aplicacions i discriminacions sobretot en professions feminitzades.
  • Exigim que el Govern de l’Estat dediqui els pressupostos necessaris en la lluita contra la violència masclista.
  • Pressupostos de l’Estat per garantir els serveis púbics d’atenció social i dependència.
  • Obligació per al permís de paternitat que recull la Llei 3/2007 i dotació de partides pressupostàries.
  • Que es despleguin els jutjats especialitzats en violència contra les dones amb personal format i capacitat.
  • La urgent adopció d’un pla de seguretat per a les persones desplaçades, refugiades i demandants d’asil, seguint les recomanacions de l’ONU.
Us esperem a la manifestació unitària que tindrà lloc el mateix 8 de març. CCOO ens trobarem a les 19 h. a la plaça Universitat de Barcelona.
Campanya DONES QUE FAN ESCOLA
La Federació d’Educació juntament amb la resta de Federacions de Enseñanza de CCOO de les diferents comunitats autònomes reivindiquem aquest 8 de març el paper i la figura de les dones que al llarg de la història han estat capaces de destacar al món públic. Són dones de gran vàlua, que han destacat per la seva intel·ligència, saviesa i valentia, han trencat motllos i han obert camins per a la resta de dones. Descarrega aquí les UNITATS DIDÀCTIQUES

  Mapa Interactiu del centres educatius amb nom de dona.

 Federación de Enseñanza de CCOO: Mujeres que hacen escuela 

Llegiu aquí els actes de CCOO del Dia de les Dones 

Llegiu i descarregueu aquí el manifest del Dia de les Dones

Llegiu aquí més informació del Dia de les Dones

Llegiu i descarregueu aquí  la revista Trabajadora (pdf)