Davant el nomenament de Meritxell Ruiz com a consellera d’Ensenyament

La Federació d’Educació de CCOO reclamarà a la nova consellera d’Ensenyament actuacions concretes per recuperar els drets laborals i salarials dels treballadors i les treballadores del sector

La Federació d’Educació de CCOO felicita la Sra. Meritxell Ruiz Isern com a nova consellera del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i agraeix el nomenament d’una persona amb coneixements del món de l’educació, que és molt més ampli i complex que el de l’ensenyament.
CCOO s’ofereix a la Consellera per treballar per millorar l’educació dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. A CCOO tenim sempre molt clar que la feina del sindicat és defensar el dret a l’educació i els drets laborals i salarials dels treballadors i treballadores de l’educació.
Aquests drets, molts dels quals s’han perdut en els últims anys, s’han de recuperar ja que són imprescindibles per aconseguir l’educació que volem.
Serà necessari revertir la caiguda del pressupost educatiu, tant a nivell absolut com respecte al pressupost de la Generalitat. Igualment, s’haurà de recuperar el dret a la negociació col•lectiva, del que els sindicats s’han vist privats durant aquests darrers anys.
El mateix dia que la nova consellera prengui possessió del seu càrrec, CCOO demanarà una primera trobada per conèixer els seus principals objectius de govern i lliurar-li les reivindicacions dels treballadors i treballadores.