Comunicat en suport de les mobilitzacions convocades per les direccions de centres públics

La Federació d’Educació de CCOO vol mostrar tot el seu suport a la mobilització que dijous 16 de juny, estan convocant les direccions dels centres educatius públics.

Accedeix al document en pdf 

Les direccions educatives, en coincidència amb les organitzacions sindicals, consideren un atac al dret a l’educació les noves retallades plantejades pel Departament d’Ensenyament: menys docents i personal de suport educatiu per a la inclusió i no assignació de més plantilla pels centres de màxima complexitat. Unes noves retallades que s’afegeixen a les que venim patint des del 2012 i que estan portant l’educació i els seus treballadors i treballadores a una situació límit.
Des de CCOO considerem que l’aritmètica parlamentària no pot tenir l’educació com a hostatge. La situació al Parlament no és independent de les decisions del Govern de la Generalitat, que és el principal responsable. I com a tal, disposa de les eines que el sistema parlamentari li atorga per a resoldre-la. Entre elles, fer ús de la seva capacitat de prendre mesures executives i fer propostes legislatives en absència de pressupostos. Sigui com sigui, l’educació no pot ser la víctima d’aquesta situació.
Per tots aquests motius, la Federació d’Educació de CCOO anima a totes les direccions de centres públics de Catalunya a sumar-se a la mobilització iniciada en aquests moments, i a totes les que, des de fa anys, aquesta organització sindical ha organitzat, promogut i promourà.