Fruit de la unitat sindical, de la capacitat de proposta i de la mobilització dels delegats i delegades sindicals, avui dijous, 9 de juny, s’ha arribat a un acord amb l’Administració que beneficiarà els treballadors i treballadores del sector públic. 

Llegeix i descarrega aquí el Comunicat (pdf)

El mes de gener, els sindicats van aconseguir un vot unànime de tots els grups parlamentaris a una resolució favorable a les demandes proposades. Amb la negociació, va ser possible començar a revertir les retallades i aconseguir la devolució de la paga de 2012, quedant sense efecte el descompte del 5% que es va fer als salaris d’aquest mateix any.
L’acord que avui s’ha assolit a la reunió de la Mesa General de la Funció Pública significa:

 1. El compromís del Govern per complir la resolució parlamentària i a la recuperació del marc de condicions laborals anteriors a 2012.
 2. Deixar sense efecte la retallada del 5% del salari de l’any 2012.
 3. L’abonament del 75’96% pendent de la paga de 2012 (a l’octubre/novembre de 2016, el 20,32%, al març de 2017, el 35,32%, i al març de 2018, el 20,32%).

A més, se seguirà negociant la recuperació de la resta de temes:

 • Calendari per recuperar les pagues de 2013 i 2014.
 • Oferta d’ocupació i reducció de la temporalitat.
 • Fons d’Acció Social.
 • Nous supòsits per assolir el 100% per IT (Incapacitat temporal).
 • Estadis docents.
 • Millora de la regulació de les borses de treball per l’accés a la Funció Pública.
 • Impulsar que la Mesa de Personal Docent negociï el retorn dels drets al professorat més gran de 55 anys i al que ha fet substitucions durant més de 6 mesos.
 • Avaluar el resultat de la negociació d’aquests punts abans de l’1 de desembre de 2016.

Per a CCOO, aquest acord significa un primer pas ferm en la recuperació dels drets que ens van arrabassar a 2012, i ens comprometem a seguir treballant amb propostes, negociacions i mobilitzacions fins la recuperació de tots els nostres drets i la conquesta de nous.

Llegeix i descarrega aquí l’acord de la Mesa (pdf)

Llegeix i descarrega aquí l’Acta de la reunió de la Mesa (pdf)

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies