10 dades sobre el Certificat de Delictes Sexuals #CCOOInforma

#CCOOInforma
  1. És un certificat que acredita la manca de delictes de naturalesa sexual (o el contrari)
  2. Deriva de la darrera modificació de la Llei de Protecció del Menor, que estableix l’obligatorietat d’aportar el corresponents certificat a TOTS els professionals i voluntaris que treballen en contacte habitual amb menors.
  3. No aportar la certificació formalment sol·licitada per l’empresa, podria suposar una causa d’ineptitud sobrevinguda, i en conseqüència una suposada causa objectiva d’acomiadament.
  4. El certificat no te una validesa determinada, i per tant, ens el poden sol·licitar més d’un cop durant un període de temps no determinat.
  5. Actualment la tramitació no suposa cap cost econòmic directe.
  6. Es pot sol·licitar,
  1. Presencialment a la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia o a qualsevol administració que disposi de “finestreta única” (p.ex les OAC de l’Ajuntament de Barcelona o les OIAC de l’Ajuntament de Girona), en aquest segon cas, s’haurà d’acompanyar el formulari de sol·licitud degudament emplenat amb una còpia compulsada del DNI. 
  2. Per correu postal certificat, adjuntant el formulari i una còpia compulsada del DNI. 
  3. A la plana Web del Ministeri, mitjançant el DNI electrònic o un certificat de signatura digital (IdCat és gratuït).
  4. Ho pot sol·licitar col·lectivament l’empresa prèvia autorització dels treballadors/es (Aquest punt és el que la nostra secció sindical esta intentant acordar amb l’empresa per tal de facilitar-nos els tràmits als treballadors/es).
  • Si ho has sol·licitat mitjançant la “finestreta única” o per correu postal certificat i encara no has rebut resposta, truca al 902 007 214 o al 91 837 22 95
  • El millor és fer-ho telemàticament, s’han solucionat la majoria de problemes del servei i pots fer-ho tantes vegades com ho necessitis.
  • Si treballo per tres empreses diferents, haig de sol·licitar-ho i presentar-ho tres vegades? Doncs malauradament SI.
  • El certificat inclou alguna dada més? NO, no consten ni altres antecedents penals, ni més dades judicials.
  • Per més seguretat visita la plana web del ministeri de justícia (fes clic aquí)