Pla Pilot del nou sistema de selecció al Maresme – Vallès Oriental (assemblees informatives)_

CARTELL 1 EN FORMAT PDF (+)

CARTELL 2 EN FORMAT PDF (+)

Nou sistema de selecció de personal: Pla pilot al Maresme – Vallès Oriental

CCOO rebutja el procediment per a la selecció del personal interí i substitut. Demana la seva retirada i la suspensió de la prova pilot que el Departament posarà en marxa al Maresme – Vallès Oriental.


Assembles a Granollers i Mataró:
Pla pilot al Maresme – Vallès Oriental



Nou sistema de selecció d’interins i substituts. 




17 de març, a les 17.30h





•Aquest nou sistema emana del Decret de plantilles i provisió de llocs docents, aprovat el 25 de març de 2014, que regula l’estructura i el contingut de les plantilles docents dels centres i serveis educatius, així com els diferents sistemes de provisió dels llocs de treball docents.
•El Departament d’Ensenyament ha dissenyat un nou aplicatiu que permet a les direccions dels centres educatius públics establir quines són les necessitats a l’hora de definir els perfils dels substituts que necessiten en els seus centres. A partir d’aquí, el sistema reconeixerà quines persones que formen part de la borsa de treball docent estan disponibles i en farà la selecció seguint els criteris demandats per la direcció del centre.
•Com a mínim els 3 candidats amb millor puntuació seran entrevistats pel director per tal de poder fer la proposta definitiva de la persona que s’incorporarà al centre de manera immediata.
•La selecció tindrà en compte també diferents criteris qualitatius i objectius, com ara la nota mitjana de la titulació superior, l’exercici de la docència o l’acreditació del coneixement de l’anglès o d’un altre idioma estranger, entre d’altres aspectes.
•Els nomenaments telemàtics es duen a terme dimarts i divendres durant el curs escolar. El nou procés permetrà, a més, que els directors que vulguin seleccionar els substituts amb uns perfils adequats a les necessitats de la plaça a cobrir ho puguin fer en altres dies. D’aquesta manera es garantirà que cap interí o substitut perdi possibilitats d’obtenir un lloc de treball per un o altre procés.
Posicionament de CCOO davant aquesta resolució provisional.
•En el seu moment ja vam demanar la retirada del Decret 39/2014 de 25 de març, pel qual es regulen els procediments per definir el perfil i la provisió dels llocs de treball i del Decret 155/2010, de 2 de novembre de la direcció de centres educatius públics i del personal directiu professional, i ens ratifiquem en la seva retirada.
•Creiem que aquest procediment telemàtic per comunicar i formalitzar els nomenaments del personal interí per part de les direccions dels centres docents només s’hauria d’aplicar als llocs de treball de perfil específic.
•Manifestem que el termini d’una hora per acceptar el nomenament és molt curt i sol•licitem la creació d’unes franges horàries per acceptar l’esmentat nomenament. I que això quedi reflectit a la resolució.
•Entenem que no assistir a l’entrevista personal de cap manera pot significar una exclusió de la borsa.
•Sol•licitem que aquest prova pilot al Maresme-Vallès Oriental sigui avaluada a la Mesa sectorial, al final de curs.
•Demanem que sigui contemplada la defensa i reclamació individual de les persones no seleccionades.
•No es reflecteix la capacitat d’intervenció de la representació legal dels treballadors. Hem de tenir la capacitat de poder visualitzar l’aplicatiu informàtic que tenen al seu abast les direccions del centres.
Les propostes de no continuïtat han de comunicar-se a les Juntes de Personal.






TEMES RELACIONATS

Més enllà del decret de plantilles:

“La confecció de bona part de les plantilles depèn bàsicament del que diguin aquestes direccions. És com si els criteris massa objectius fessin nosa, com si el professorat que accedeix als centres per la via ordinària, sense intervenció de les direccions, entrés per una porta falsa i la seva implicació en els centres hagués de ser menor. En certa manera les decisions sobre plantilles s’unipersonalitzen. Potser aquesta sobrecàrrega de responsabilitats en matèria de personal acabi empantanant a directors i directores. Potser ens estarem confonent de titularitat abans d’hora.”