CCOO manté el rebuig frontal a la judicialització, politització i utilització electoralista de la llengua a les aules.

Davant la decisió del Tribunal Suprem d’avalar la imposició d’un 25% d’assignatures en castellà, la Federació d’Educació del sindicat ens reafirmem en la defensa del model d’immersió lingüística, un model de convivència i cohesió social i eficaç

  • CCOO manté el rebuig frontal a la judicialització, politització i utilització electoralista de la llengua a les aules.

Comunicat en PDF (+)


El model d’immersió lingüística mai no ha trencat el consens de la comunitat educativa en més de 30 anys d’escola catalana. També ha demostrat al llarg del anys que els resultats respecte a l’assoliment del castellà és similar al del català i al de l’alumnat de la resta de l’Estat espanyol.

CCOO denuncia l’actitud bel•ligerant davant un conflicte inexistent a Catalunya sobre la llengua castellana, reivindica el model d’immersió català com un model consensuat, i eficaç, que prové de la participació i decisió democràtica i defensa l’educació pública i de qualitat, i coordinarà les accions pertinents davant d’aquestes accions en el marc unitari de la comunitat educativa, com ara a SOMESCOLA.

Ens refermem en el rebuig a la política educativa del Ministerio de Educación i reclamem unitat i contundència davant d’aquestes maniobres tan grolleres.

CCOO exigirà fermesa al Govern i al Parlament en la defensa del model vigent d’escola catalana davant la implantació de la LOMCE i de les sentències judicials que el volen trencar.

CCOO manté el rebuig frontal a la judicialització, politització i utilització electoralista de la llengua a les aules.

Comunicat en PDF (+)

Comunicat urgent del Departament d’Ensenyament en relació amb les sentències del Tribunal Suprem

L’Oficina de premsa del Tribunal Suprem ha donat publicitat, abans de la seva notificació a les parts, de dues resolucions de pares que havien obtingut sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el seu cas particular.

En ambdós casos es va fixar un 25% d’ús del castellà com a llengua vehicular per a llurs fills i el seu corresponent grup classe. Els pares van recórrer sol·licitant el 50%. Ara el Tribunal Suprem avala que en els dos casos el 25% és adequat. Cal afegir que en un d’aquests casos aquesta mesura ja no és d’aplicació, perquè l’alumne ja no cursa l’ensenyament obligatori.





Recull de premsa