Reunió amb Inspecció de Treball

Com alguns de vosaltres recordareu, el proppassat mes de gener des de la Secció Sindical de CCOO i el Comitè d’Empresa, vam interposar una denuncia (fes clic aquí per llegir la noticia) davant la Inspecció de Treball de Catalunya per vulneraració del Conveni del Lleure i l’Estatut dels Treballadors respecte el Calendari Laboral i la Jornada indirecta.

Després d’un calvari burocràtic per solventar el fet de que la inspectora assignada estava de baixa medica, hem “aconseguit” que cinc mesos després d’interposar la denuncia se’ns rebi.

La reunió va tenir lloc el passat dijous quatre de juny, i des de la inspecció se’ns va requerir per aprofundir en la descripció del fets denunciats, i en la presentació de proves documentals que puguin certificar les irregularitats comeses per l’empresa. Tot apunta que malgrat les pressions exercides des de CCOO serà dificil que la inspecció faci cap dictamen abans de la finalització del curs, doncs un cop escoltada la nostra versió, encara han d’escoltar a l’empresa i es molt possible que ens citin a totes dues parts juntes en una tercera reunió.

Això vol dir que donem per perdudes les hores de més que majoritàriament hem realitzat aquest curs? NO. Simplement serà una mica més feixuc. Nosaltres ens reafirmem en que el càlcul de la nostra jornada laboral reflectida al calendari de l’empresa, està mal fet, és un abús que no estem disposats a acceptar i contra el que cal lluitar