L’Administració menysté i margina els coordinadors/es del Pla Català d’Esport a l’Escola

Des de l’any 2005-2006 es porta a terme a Catalunya el Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE). Es va constatar la reduïda participació de l’alumnat a l’esport escolar, un increment preocupant dels hàbits sedentaris i de l’obesitat de la població infantil i juvenil. 

Per dur a terme aquest Pla era necessària la coordinació entre els diferents agents, la Generalitat, els Centres Educatius, els Consells Esportius i els Ajuntaments.
CCOO denunciem l’abandonament dels coordinadors i coordinadores del PCEE per part de l’Administració ja que han deixat de percebre els complements salarials que havien rebut en un principi i a més la reducció horària per exercir aquest càrrec no queda recollida de cap manera en les instruccions d’inici de curs que reben els centres, de manera que aquests poden atorgar aquesta reducció de la mateixa manera que poden no fer-ho.
Estem parlant d’un greuge comparatiu respecte altres tasques similars que si que reben aquests incentius com pot ser el de coordinador informàtic, riscos laborals o activitats extraescolars

Per tot això des del sindicat de CCOO exigim reconèixer el càrrec de Coordinador de PCEE com a càrrec singular de coordinació que impliqui:

  • Una reducció horària igual a la d’altres càrrecs de coordinació (riscos laborals, informàtic…) i que aquesta reducció quedi reflectida a les instruccions d’inici de curs que es lliura a les direccions. 
  • La retribució econòmica corresponent a aquest càrrecs de coordinació i que en aquest curs és de 74,76 € mensuals.
  • Incloure el càrrec de coordinador del PCEE dins els processos concurrents, a l’apartat de baremació de mèrits en l’apartat d’altres funcions docents, com altres funcions docents anàlogues, amb una puntuació d’1 punt per
    curs complet.

Llegiu i descarregeu-vos aquí el document sencer (pdf)

LLEGEIX L’NFORMA ESPECIAL EN FORMAT PDF (+)