Integració de docents del cos de catedràtics en el règim de classes passives (MUFACE)

Possibilitat de reclamar la integració en el règim de classes passives de l’estat i MUFACE del personal docent procedent de cossos docents de les universitats laborals i dels centres de formació professional de l’ AISS que han accedit al cos de catedràtics d’educació secundària. 

  • Afecta a un sol col·lectiu: només professors i professores que van accedir a la funció pública després d’aprovar-se  la llei 30/84.
  • Únicament per als funcionaris docents que estaven en el RGSS i hagin accedit al cos de catedràtics d’educació secundària per Concurs d’accés.
  • La resposta de Classes Passives és que  ”els companys i companyes d’aquests col·lectius, que accedissin al cos de catedràtics, després de crear-se aquest per la LOE el 2006, han d’integrar-se en el règim de classes passives a tots els efectes”. Ho han de sol•licitar per escrit.
  • El dubte que tenim en aquest moment és si Classes Passives aplicarà el mateix criteri a aquells professors d’educació secundària, integrats en el RGSS, que primerament van adquirir la condició de catedràtic, (situació que s’ha pogut donar des de 1991 fins a 2006). Hem demanat informe jurídic i hem elevat una consulta a Classes Passives.
  • Els nous funcionaris, des de 2011 i en virtut del que estableix l’article 20 del RDL 13/2010, s’integren en el RGSS i no tenen cap possibilitat de passar a Classes Passives.
Si voleu més informació, contacteu amb la Federació d’Educació de CCOO.