Normativa i retribucions en cas de baixa

Segons la normativa vigent, les retribucions en situació de baixa per a tot el personal de la Generalitat de Catalunya seran:

Del
dia 1 al dia 3
 50%
Del
dia 4 al dia 20
75%
Del
dia 21 endavant
100%
Per
al càlcul del percentatge es pren com a referència la retribució cobrada
l’últim mes sense baixa.

(Decret Llei 2/2013, de 19 de març, que modifica el Decret Llei 2/2012, de 25 de setembre)

EXCEPCIONS:

Es percebrà el 100% de les retribucions des del primer dia en els casos següents:
• Accidents laborals
• Malalties professionals
• Embaràs 
• Víctimes de violència de gènere
• Hospitalització i/o intervenció quirúrgica. 
• Tractaments oncològics 
En tots aquests casos, per cobrar el 100% s’ha de presentar sol•licitud de millora del complement mitjançant model a ATRI.

Hospitalitzacions i/o intervencions quirúrgiques

Es tindrà dret a la percepció del 100% de les retribucions en els supòsits en què la situació de baixa impliqui una intervenció quirúrgica o una hospitalització, encara que aquestes tinguin lloc en un moment posterior a l’inici de la baixa, sempre i quan es correspongui a un mateix procés patològic.

Els supòsits d’intervenció quirúrgica es complementaran al 100% sempre que requereixin repòs domiciliari i derivin dels tractaments inclosos en la cartera bàsica dels serveis del sistema nacional de salut. 

Les retribucions en cas de baixes pel mateix motiu

En cas de successives baixes pel mateix motiu, el Departament no aplicarà la retallada retributiva a partir del moment en què la baixa per recaiguda (acumulada al nombre de dies de la primera) passi del 21è dia. La segona baixa pel mateix motiu comença a comptar a partir del nombre de dies de la primera.

CCOO: lluitar, negociar, tornar a lluitar

CCOO continuem la lluita contra les mesures dels governs català i central. 
Amb la pressió exercida fins ara hem aconseguit negociar que aquestes situacions siguin menys lesives. Hem deixat també una porta oberta a introduir millores per persones que necessitin especial protecció. 
Sabem que no hem acabat la feina, i que cal seguir en la mobilització i en la negociació. No ens aturarem fins assolir la derogació d’aquestes mesures, que suprimeixen drets socials aconseguits amb molt d’esforç. 
• CCOO continuem lluitant per recuperar el cobrament del 100% de les retribucions des del primer dia de baixa per a tothom.
• CCOO continuarem mobilitzant per aturar l’assalt als nostres drets.