Projecte “SEXAFECT” d’Aprenentatge Servei (APS) amb la Fundació Pau i Solidaritat i Vídeo realitzat.

Projecte APS “Sexafect” curs 2014-15

Des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, la Federació d’Educació de CCOO i l’Associació Actua Vallès de Sabadell, l’INS Joan d’Àustria de Barcelona i el Centre Promotor d’APS, s’ha elaborat el projecte “Sexafect”.
Amb aquest projecte es pretén que els i les joves no només rebin la formació habitual sobre relacions afectivo-sexuals sinó que es converteixin en difusors d’aquesta informació, promovent relacions saludables entre nois i noies de la seva mateixa edat en el seu o d’altres centres educatius. D’aquesta manera no només es fan més conscients i significatius els aprenentatges sobre afectivitat i sexualitat a l’adolescència treballats a l’aula sinó que també es desenvolupen les competències orals i escrites en llengua catalana d’una manera pràctica i concreta, alhora que s’incideix en valors com el compromís i la responsabilitat.
L’objectiu final del projecte “Sexafect” no és només la formació en educació sexual i afectiva dels i les alumnes, sinó que aquests i aquestes hauran de fer seus els coneixements com per poder dissenyar una activitat en matèria d’educació sexual i afectiva i portar-la a terme, primer amb els seus companys i companyes d’ altres cursos de 4rt d’ESO del mateix institut i, posteriorment, amb els companys i les companyes d’un altre centre educatiu del barri. Per la qual cosa, en tot moment estarà present a les sessions incentivar als i les joves a convertir-se en “experts en la matèria”, esdevenint “agents de salut” que puguin fer arribar els seus coneixements als seus amics de fora del centre educatiu i fent, d’aquesta manera, un servei a la societat a partir del seu aprenentatge.
El vídeo mostra l’Aprenentatge Servei del Projecte SexAfect que han dut a terme els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Joan d’Àustria de Barcelona.

Podeu veure el video aquí (+)