Privada No concertada. CCOO no signem les taules salarials de 2016

CCOO no signem les taules salarials de 2016


Full informatiu aquí

Read and download here the english version (pdf) 

El passat 10 de novembre les organitzacions sindicals representatives del sector ens vam trobar amb la patronal per negociar els increments salarials corresponents a 2016. Les posicions de partida de la part social eren:

  • UGT, un 1,5% d’increment sobre el salari base per a totes les categories, excepte per als Tècnics en Educació Infantil que pujaria fins al 2%.
  • USOC, un 1,6% d’increment sobre el salari base per a totes les categories, excepte per als Tècnics en Educació Infantil que pujaria fins al 2%.
  • CCOO, un 1,5% d’increment sobre tots els conceptes retributius i per a totes les categories, excepte per als Tècnics en Educació Infantil que pujaria fins al 2%, incloent també una clàusula de revisió salarial que garanteixi l’IPC en cas que aquest estigui per sobre dels increments que s’acordin. Seguíem així les recomanacions recollides a l’Acord Estatal de Negociació Col·lectiva (signat per patronals, UGT i CCOO).
La patronal va proposar inicialment un 0,5% d’increment sobre el salari base per a totes les categories, augmentant fins a un 1% d’increment per als Tècnics en Educació Infantil i no va acceptar la nostra proposta de clàusula de revisió salarial.
Després d’unes breus converses la part patronal, UGT i USOC, van acordar un increment del 2% arrodonit sobre el salari basi per als Tècnics Superiors d’Educació Infantil i un 1% arrodonit d’increment sobre el salari base per a la resta de categories. CCOO vam manifestar que necessitàvem temps per fer la consulta als nostres afiliats/des i delegats/des sobre la conveniència o no de signar aquest acord. Pràcticament la totalitat de les respostes mostraven el seu rebuig a la signatura d’aquestes taules.
CCOO no entenem per què després de dos anys de congelació salarial (2013 i 2014), amb una notable pèrdua de poder adquisitiu acumulat des de 2006 (superior al 15%), es signen uns increments inferiors als de 2015.