CCOO denuncia que l’acord de Govern per retornar la paga de 2012 als treballadors de la concertada incompleix el compromís de l’Administració

CCOO denuncia que l’acord de Govern per retornar la paga de 2012 als treballadors de la concertada incompleix el compromís de l’Administració  

Podeu llegir i descarregar el Comunicat aquí

La Mesa General de la Funció Pública de Catalunya, en la seva reunió del dia 27 de gener de 2015, va arribar a l’acord de que tots els treballadors de la Generalitat, empeses públiques i concertades cobrarien els 44 dies de la paga descomptada a 2012.

El redactat en concret diu: “Les parts acorden abonar la part corresponent als primers 44 dies de la paga extraordinària, paga addicional del complement específic i pagues addicionals del mes de desembre de 2012. Aquests primers 44 dies representen en tots els casos el 24,04% de l’import deixat de percebre per aplicació del Reial Decret Llei 20/2012, de 13 de juliol. Aquest pagament es farà efectiu en la nòmina del mes de març de 2015.”.
L’Acord del Govern del dia d’avui incompleix aquest redactat i comportaria que a una part del personal no arribi a cobrar aquesta quantitat ni en dies ni en percentatge sobre el seu salari.
CCOO exigeix al Govern que compleixi l’acord de la Mesa General, que dóna compliment al que s’ha fixat a altres comunitats autònomes i que ve recollit en els Pressupostos Generals de l’Estat.
El Govern de la Generalitat és el govern que pitjor tracta els treballadors públics, ja que cap altre ha descomptat 2012, 2013 i 2014; cap altre s’ha atrevit a no tornar el que diuen els pressupostos de l’Estat.
Els sindicats de la Mesa General es reuniran demà per analitzar l’Acord de Govern i decidir les accions necessàries per recuperar el total dels 44 dies per a tots els treballadors i treballadores de la Generalitat.
CCOO Concertada vol deixar clar que l’acceptació del compromís de pagament per part de l’Administració no implica la renúncia a percebre la totalitat dels dies meritats (196). En el seu moment, tots els sindicats vam plantejar conflicte col·lectiu que ara està pendent de resolució per part del Tribunal Suprem.

Un cop més, volem denunciar la indefensió en el que els treballadors i treballadores dels ensenyaments concertats ens trobem per culpa d’un #ConveniSenseTaules que ens deixa sense eines per poder defensar les nostres retribucions, menysprea la negociació col·lectiva i no aporta cap millora substancial respecte l’anterior conveni.