Comunicat. Concertada en lluita per les nostres pagues!

  • El dia 10 de desembre, us convoquem perquè atureu
    5 minuts
    la vostra activitat per reclamar el retorn de les nostres pagues i
    fer-nos arribar les fotos que us feu per aconseguir que la concertada sigui ben
    visible.

  • El dia 15 de desembre, us convoquem a la concentració que
    tindrà lloc a les 17.30 h a la Plaça
    Sant Jaume de Barcelona.


Si vols recuperar el que és teu, VINE I PARTICIPA!


Llegeix i descarrega aquí el Comunicat (pdf)

#CCOOCONCERTADA EN LLUITA PER LES NOSTRES PAGUES

Des de fa mesos tenim oberta una lluita aferrissada amb el Govern perquè ens retorni els drets i els diners que ens ha arrabassat impunement i de forma unilateral durant els darrers anys. El passat 23 de novembre es va reunir, per 3a vegada en les ultimes setmanes, la Mesa de la Funció Pública per tractar sobre el retorn dels drets laborals i socials als empleats dependents de l’Administració Pública Catalana. En aquesta ocasió tampoc es va arribar a cap acord perquè no hi ha va haver cap proposta que ens permetés recuperar el 75% de paga que ens deuen de 2012, ni les pagues de 2013 i 2014.
Els sindicats presents a la Mesa (CCOO, UGT i IAC) vam presentar una sèrie de propostes perfectament raonables que tampoc van acceptar. Entre elles:
1. Recuperació de la paga de Nadal de 2012 
Retorn efectiu de la part pendent de la paga de 2012 en els exercicis de 2015 i 2016. Com tenen les Administracions Locals de Catalunya i 14 de les 17 regions o nacions de l’Estat Espanyol. Negociar calendari de recuperació de les pagues de 2013 i 2014.
2. Deixar sense efecte l’Acord de Govern que recupera la retallada del nostre salari de 2012 en un 5% 
L’aplicació d’aquest acord va fer que una part important dels treballadors i treballadores no arribessin a cobrar els 44 meritats i ara faria que paradoxalment ningú cobrés res més de la paga de 2012.
3. Increment de l’1% a les retribucions de 2016
L’increment de l’1% és norma bàsica estatal i s’ha d’aplicar de forma automàtica. Per no fer-ho el Govern de la Generalitat hauria de fer una nova retallada en els conceptes no bàsics del nostre salari.
El Govern ens maltracta i ens menysté dia rere dia en les nostres legítimes demandes, mentre la resta d’empleats públics de la gran majoria de CCAA ja tenen acords o principis d’acords per recuperar el que és seu. És vergonyós com el Govern de la Generalitat ha malmès els drets dels treballadors i treballadores de l’educació, drets que van ser fruits dels acords de CCOO i que ells han trepitjat sense escrúpols, suspenent la seva vigència i excusant-se en arguments econòmics que són reflex de la seva incapacitat de gestió i de les seves polítiques neoliberals.
Aquestes negociacions ens afecten plenament ja que les nostres taules salarials estan directament vinculades als mòduls dels Pressupostos Generals de la Generalitat i les decisions que es prenen en aquesta Mesa acaben tenint repercussió directe sobre les nostres nòmines.
Amb d’altres federacions, la Federació d’Educació hem participat i participarem activament en les mobilitzacions i reivindicacions que tenen com a objectiu el retorn del que es nostre. Concentracions, actes de protesta i tancades, entre d’altres, que continuaran, amb la intensitat que calgui i durant el temps que calgui. Molts companys i companyes de la concertada hem participat activament en aquestes protestes i tancades, conscients de tot el què ens hi juguem també els treballadors i treballadores del sector.
Les organitzacions sindicals hem aconseguit una majoria política a Catalunya que doni suport a les nostres demandes i que s’ha materialitzat en una resolució parlamentària que han signat tots els grups excepte Junts Pel Sí.