CCOO exigeix que ens paguin les pagues. Novetats en la lluita per recuperar les pagues que ens han pres

Novetats en la lluita per recuperar les pagues que ens han pres

Paga 2012


El retorn de la part meritada

El govern de Rajoy, mitjançant la Llei de Pressupostos, torna el 25% de la paga de 2012 al personal de l’Administració General de l’Estat. Amb la mateixa norma, habilita a les Comunitats Autònomes per a fer aquest mateix pagament. Això representa el reconeixement al dret col•lectiu a cobrar la part de la paga ja meritada.

La Generalitat de Catalunya manifesta que no té voluntat de retornar aquest 25% i ens sotmet a una nova discriminació

A l’escola concertada CCOO vam plantejar una demanda per la via del conflicte col•lectiu perquè es fes efectiu la totalitat de la paga extra de 2012. A hores d’ara hi ha diferents sentències arreu de l’Estat espanyol que estimen parcialment reclamacions similars a la nostra. No permeten la recuperació de tota la paga, però si dels dies meritats. A Catalunya estem a l’espera de la resolució del Tribunal Suprem, que podria significar el reconeixement a tothom del dret constitucional a cobrar allò que ens van treure.

CCOO exigeix al Govern d’Espanya que, de la mateixa manera que va ordenar de manera general i sense excepcions la retenció de la paga de 2012, torni de manera general, sense excepcions i de manera completa la paga de 2012.

Paga 2013 i 2014
La retallada d’aquestes pagues és responsabilitat exclusiva del govern de la Generalitat. CCOO exigeix la negociació immediata d’un calendari de devolucions i manté les reclamacions jurídiques corresponents.
Paga de 2015
Cobrarem la paga de 2015. Com a conseqüència de la pressió sindical el govern de la Generalitat va dictar el Decret Llei 9/2014 de 30 de desembre, de mesures urgents en matèria de personal, on decreta que resten sense efecte, per a l’exercici 2015, les mesures previstes a la Llei 1/2014, de 27 de gener, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2014 que disposen, d’una banda, la reducció de les retribucions del personal en un import equivalent a una paga extraordinària i, d’altra banda, la reducció en un 15% de la jornada dels llocs de treball ocupats per personal interí.
#CCOOexigeix que ens paguin les pagues

El govern de la Generalitat ens sotmet a una nova discriminació.
  • ¿Per què el govern de la Generalitat no vol pagar el 25% d’una paga que s’està pagant a tot arreu?
  • ¿Per què es nega la Generalitat a negociar un calendari de recuperació de les pagues de 2013 i 2014 que han cobrat amb normalitat les persones que treballen per a d’altres administracions?
No hi ha cap raó que justifiqui el mal tracte i l’incompliment dels compromisos amb les persones que treballem en el servei públic; un servei públic que hem continuat prestant amb compromís malgrat les reduccions salarials, les sobrecàrregues de feina i la falta de recursos.
Les treballadores i els treballadors de l’educació hem estat molt per sobre del que ningú ens podia demanar. La Generalitat respon a la nostra dignitat amb una nova humiliació.
Per això, la gent de CCOO seguim lluitant:
  • CCOO manté els processos jurídics col•lectius en marxa. Mentre no sigui imprescindible, no promourem procediments individuals que comportin costos.
  • CCOO manté la mobilització. Seguim plantats a les portes del Departament d’Ensenyament.
  • CCOO no donem per finalitzada la negociació per incorporar noves millores laborals en els pressupostos de 2015. El Departament de Governació va comprometre la convocatòria d’una mesa de negociació abans d’acabar 2014 i han incomplert la seva promesa. Volem una mesa immediata 
  • Perquè volem cobrar la paga de 2012.
  • Perquè volem un calendari per a cobrar la paga de 2013 i la de 2014.

Informació sobre el cobrament de les pagues als treballadors i treballadores dels centres concertats

La Direcció General de Centres Concertats i Centres Privats ens ha enviat el comunicat següent:

Per indicació del senyor Miquel Garcia i Casaponsa, director general de Centres Concertats i Centres Privats, us enviem la nota següent:

“Benvolgudes i benvolguts,

Com poden existir dubtes sobre la restitució de la paga extra degut a no tenir pressupost de la Generalitat, us recordo que el DOGC del 31.12.2014 publicà un Decret Llei (9/2014) que deixa sense efecte, per a l’exercici 2015, les mesures de reducció de la retribució. Us puc dir que ja ho estem aplicant en la mesura que es produeixin fets que ens obliguen laboralment.

Cordialment,

Miquel G.

———————————————————————

           FULL DEL SECTOR DEL PROFESSORAT DE L’ENSENYAMENT PRIVAT CONCERTAT (+)