Avui dimecres 14 de gener ja portem 48 dies plantats i en lluita  a les portes del Departament , tal com vam acordar en assemblea els i les delegades de CCOO Educació el passat 23 d’octubre. 

Ja hem aconseguit les substitucions al 100%, 
…i CCOO seguim lluitant!


CCOO exigeix que ens paguin les pagues. Novetats en la lluita per recuperar les pagues que ens han pres (+)


Paga 2012

El retorn de la part meritada

El govern de Rajoy, mitjançant la Llei de Pressupostos, torna el 25% de la paga de 2012 al personal de l’Administració General de l’Estat. Amb la mateixa norma, habilita a les Comunitats Autònomes per a fer aquest mateix pagament. Això representa el reconeixement al dret col·lectiu a cobrar la part de la paga ja meritada, i per tant no té cap sentit fer més reclamacions individuals.
La Generalitat de Catalunya manifesta que no té voluntat de retornar aquest 25%. 

CCOO exigeix al govern de la Generalitat de Catalunya que disposi el pagament d’aquest 25% a la nòmina de gener, com estan fent la major part de comunitats autònomes, mitjançant un acord sindical, sense excepcions ni costos afegits per a cap treballador o treballadora.

El retorn de la resta de la paga

CCOO exigeix al Govern d’Espanya que, de la mateixa manera que va ordenar de manera general i sense excepcions la retenció de la paga de 2012, torni de manera general, sense excepcions i de manera completa la paga de 2012, tal i com van comprometre, sense esperar la sentència del Tribunal Constitucional.

Paga 2013 i 2014

La retallada d’aquestes pagues és responsabilitat exclusiva del govern de la Generalitat. CCOO exigeix la negociació immediata d’un calendari de devolucions i manté les reclamacions jurídiques corresponents.

Paga de 2015

Cobrarem la paga de 2015. Com a conseqüència de la pressió sindical el govern de la Generalitat va dictar el Decret Llei 9/2014 de 30 de desembre, de mesures urgents en matèria de personal, on decreta que resten sense efecte, per a l’exercici 2015, les mesures previstes a la Llei 1/2014, de 27 de gener, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2014 que disposen, d’una banda, la reducció de les retribucions del personal en un import equivalent a una paga extraordinària i, d’altra banda, la reducció en un 15% de la jornada dels llocs de treball ocupats per personal interí.
El govern de la Generalitat ens sotmet a una nova discriminació.

¿Per què el govern de la Generalitat no vol pagar el 25% d’una paga que s’està pagant a tot arreu?

¿Per què es nega la Generalitat a negociar un calendari de recuperació de les pagues de 2013 i 2014 que han cobrat amb normalitat les persones que treballen per a d’altres administracions?

No hi ha cap raó que justifiqui el mal tracte i l’incompliment dels compromisos amb les persones que treballem en el servei públic; un servei públic que hem continuat prestant amb compromís malgrat les reduccions salarials, les sobrecàrregues de feina i la falta de recursos.

Les treballadores i els treballadors de l’educació hem estat molt per sobre del que ningú ens podia demanar. La Generalitat respon a la nostra dignitat amb una nova humiliació.

Per això, la gent de CCOO seguim lluitant:

· CCOO manté els processos jurídics col·lectius en marxa. Mentre no sigui imprescindible, no promourem procediments individuals que comportin costos.

· CCOO no donem per finalitzada la negociació per incorporar noves millores laborals en els pressupostos de 2015. El Departament de Governació va comprometre la convocatòria d’una mesa de negociació abans d’acabar 2014 i han incomplert la seva promesa. Volem una mesa immediata
Perquè volem cobrar el 25% de la paga de 2012 al gener

Perquè volem un calendari per a cobrar la resta de la paga de 2012, la de 2013 i la de 2014

Perquè volem oferta d’ocupació pública durant 2015.

Informació sobre el cobrament de les pagues als centres concertats

La Direcció General de Centres Concertats i Centres Privats ens ha enviat el comunicat següent:

Per indicació del senyor Miquel Garcia i Casaponsa, director general de Centres Concertats i Centres Privats, us enviem la nota següent:
“Benvolgudes i benvolguts,
Com poden existir dubtes sobre la restitució de la paga extra degut a no tenir pressupost de la Generalitat, us recordo que el DOGC del 31.12.2014 publicà un Decret Llei (9/2014) que deixa sense efecte, per a l’exercici 2015, les mesures de reducció de la retribució. Us puc dir que ja ho estem aplicant en la mesura que es produeixin fets que ens obliguen laboralment.
Cordialment,
Miquel Garcia
———————————————————————

FULL DEL SECTOR DEL PROFESSORAT DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC (+)

           FULL DEL SECTOR DEL PROFESSORAT DE L’ENSENYAMENT PRIVAT CONCERTAT (+)

La lluita ha de continuar fins arribar a:

 • La recuperació de la paga de 2012. Que s’aboni la part meritada (44 dies) de la paga retallada el 2012, tal com s’està fent a la resta d’administracions.
 • L’establiment de terminis per recuperar les pagues de 2013 i 2014.
 • La recuperació del poder adquisitiu perdut des de l’any 2010.
 • La cobertura de les baixes des del 1r dia.
 • La millora de les condicions d’Incapacitat Transitòria.
 • La recuperació d’ocupació i l’estabilitat.
 • La recuperació de permisos per conciliació i negociació de noves mesures de conciliació.
 • La recuperació dels nostres drets: Fons d’Acció Social, Productivitat (les diferents modalitats sectorials), primer estadi al 6è any, reducció de la jornada lectiva
 • La baixada de ràtios.  Fulls relacionats:
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies