Cap a un nou conveni de la concertada

Fa uns dies la FETE-UGT va denunciar, en solitari, el X conveni de l’ensenyament privat de Catalunya sostingut total o parcialment amb fons públics. Com no pot ser d’altra manera des de CCOO respectem la decisió de la direcció d’aquesta organització sindical malgrat no s’hagi consensuat amb la resta de sindicats representatius del sector. Al mateix temps volem deixar constància que: 

  1. La primera denúncia d’aquest conveni ja la va fer CCOO just quan es va signar al febrer de 2013. Des del començament de les negociacions vam posicionar-nos en contra de la vinculació de les retribucions del professorat als Pressupostos de la Generalitat, en considerar que vulnerava el dret de negociació col·lectiva, i en contra de la suspensió del premi de fidelitat sense cap tipus de contraprestació.
  2. La reforma laboral de 2012 té com a objectiu debilitar el sistema de negociació col·lectiva, trencant els escenaris, els equilibris i les pautes de comportament existent entre sindicats i patronals. Davant d’aquesta situació d’adversitat, i d’altres, CCOO ens comprometem a defensar els elements estructurals i centrals del conveni: jornada de treball, càrrega de treball i retribucions econòmiques seran els eixos de la nostra lluita, així com millorar la capacitat d’intervenció sindical. Tenim molt clar que els nostres adversaris en aquesta negociació seran les patronals i al davant ens trobaran en la defensa dels drets dels treballadors i treballadores del sector. Al costat de la resta d’organitzacions sindicals estarem per garantir-los, sempre que els esforços es centrin en la millora i no en la renúncia.
  3. Amb la voluntat de donar sortida a les problemàtiques del sector CCOO emplacem a la nostra afiliació i als delegats i delegades a treballar en la nostra plataforma de manera activa per impedir que noves retallades i l’empitjorament de les nostres condicions laborals formin part del redactat del XI conveni.

Llegeix i descarrega aquí el Comunicat complet (pdf)