Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball

El 2015 es compleix el vintè aniversari de la publicació de la Llei de prevenció de riscos laborals (LPRL). Si mirem enrere podem veure que gran part dels seus objectius estan encara pendents de complir-se i que la realitat socioeconòmica a Espanya ha sofert canvis significatius des d’aquella data. CCOO ens comprometem en aquest 28 d’Abril, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, a intentar aconseguir el compromís dels partits polítics i de la societat amb la salut pública en general, i amb la laboral en particular. Perquè en el segle XXI l’objectiu de malaltia i accident laboral zero deixi de ser una fórmula retòrica i passi a formar part de la realitat del món del treball.

El Departament de Salut Laboral de CCOO Catalunya, amb motiu del Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, el proper 28 d’abril, ha organitzat una assemblea de delegats i delegades de prevenció que tindrà lloc a les 10 del matí, a la sala d’actes de la seu central del sindicat (Via Laietana, 16, de Barcelona).
També ha convocat a partir de les 12.45 h una acció reivindicativa davant de la patronal Foment del Treball. L’assemblea constarà dels continguts següents:
– De 10 h a 10.15 h: recepció a la sala d’actes (Via Laietana, 16, planta baixa).
– De 10.15 h a 10.30 h: presentació, a càrrec de José Cachinero, secretari d’Acció Sindical de CCOO de Catalunya.
– De 10.30 h a 12.30 h: taula d’experiències “Defensant la salut al centre de treball”, amb la veu dels protagonistes com a mostra de la gran tasca diària que es fa als centres de treball, liderada pels delegats i delegades de prevenció, amb el suport de federacions i territoris, i d’Higia, el gabinet d’assessorament sindical en salut laboral de CCOO. Participaran en la taula els delegats i delegades de prevenció de les empreses següents: • Hotel Majestic, de la Federació de Serveis: “L’efecte sindical, salut laboral, per fer sindicat!”. • Cespa GR i Cespa GTR, de la Federació de Serveis Privats i la Federació de Serveis a la Ciutadania: “La coordinació d’activitats empresarials com a eina d’organització sindical”. • Germanes Hospitalàries, de la Federació de Sanitat: “Garantint l’embaràs sense risc”. • Cobra, de la Federació d’Indústria: “Defensant drets i salut. Sector del manteniment elèctric en lluita”. • Freixenet, de la Federació Agroalimentària: “Una experiència de millora de condicions de treball”. • Departament d’Educació de la Generalitat, de la Federació d’Educació: “Adaptar les condicions de treball a les persones, eina d’acció sindical…”.
 – De 12.30 h a 12.45 h: cloenda, a càrrec de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO Catalunya.
– De 12.45 h a 13 h. Trasllat a Foment del Treball. – De 13 h a 13.15 h. Performance davant de Foment del Treball.
 – 13.30 h. Finalització de la diada reivindicativa
Tindrà lloc a CCOO Comissió Obrera Nacional De Catalunya, Via Laietana, 16, 08003 Barcelona, Barcelona, Espanya i començarà a les April 28, 2015 at 10:00AM