Lleida: Prop de 400 persones es concentren en memòria d’Abel Martínez

Prop de 400 persones es concentren en memòria del professor assassinat en un institut de Barcelona

  • Reclamen més suport a la comunitat docent per part de l’administració i demanen que la seva mort no resti en l’oblit

Font: Set Accents

Tristos i indignats, sols, destrossats i sense suport, així és com ha definit el sentiment de desenes de professors Hugo Alarcón, representant del col·lectiu docent i un dels organitzadors de l’acte d’homenatge a Abel Martínez, el professor lleidatà assassinat el passat 20 d’abril a l’institut Joan Fuster de Barcelona.

Un acte organitzat aquest dimarts a les 19.00 hores per familiars, amics i companys de feina del docent, amb l’objectiu d’evitar que la seva mort quedi en l’oblit i que ha congregat unes 400 persones a la plaça de la Paeria de Lleida.

Alarcón ha posat de manifest que cinc minuts de silenci el dia de la seva mort no van ser suficients per honrar la seva memòria i ha demanat que “no es faci veure que fets com aquests no han passat”.

Representants del col·lectiu docent han fet una crida perquè no es perdin els valors entre la família i l’escola, ja que “el sistema educatiu s’aguanta per la voluntat dels professors i de les professores” i “necessitem l’impuls de les famílies”. També han demanat a l’administració que treballi millor el pont entre els centres educatius i la societat perquè els alumnes rebin una millor educació.

Durant l’acte d’homenatge a l’Abel, el professor d’Història del Manuel de Montsuar Jaume Cortada també ha llegit unes paraules tot reclamant “un sistema que protegeixi millor els mestres que fan possible l’educació” i demanant que la càtedra que portarà el seu nom i que ha d’apropar els joves al sistema educatiu sigui una realitat.

Dos professores de l’institut Joan Fuster de Barcelona també han pronunciat un petit discurs en record de l’Abel i han remarcat que, malgrat la seva curta estada al centre, el mestre lleidatà va saber-se guanyar l’estima de tot el col·lectiu docent.

Pancartes amb frases de suport i de reflexió han decorat les parets del voltant de la plaça de la Paeria i desenes de persones han encès una espelma en record al mestre assassinat.

El jutge arxiva la causa contra l’alumne autor dels fets

D’altra banda, el jutge ha arxivat la causa contra l’alumne de l’institut Joan Fuster autor material dels fets ja que, en tenir 13 anys, es tracta d’un menor inimputable i ha remès el cas a la Direcció General d’Atenció a la Infantesa (DGAIA) de la Generalitat.