Llars d’infants: resum de la reunió del comitè intercentres amb el Departament d’Ensenyament del 3 de juny

Accedeix a la informació en pdf 

JUBILACIONS PARCIALS D’EDUCADORES DE LLARS QUE FAN DE TEI PER MOTIUS DE SALUT

Un cop més manifestem el nostre desacord amb el fet que les educadores de llars que fan de TEI per motius de salut hagin de retornar a la llar d’infants per tal de poder-se acollir a la jubilació parcial. El Departament manifesta que estan estudiant cas per cas i que, si reuneixen el requisits establerts per la Seguretat Social, no tenen cap problema en tramitar la jubilació parcial. La Llei diu que no pot existir més del 60% de diferència entre la base reguladora del treballador que es jubila i el rellevista. Aquest és l’obstacle existent tant per les educadores que fan de TEI com per les directores del Grup A3 
El Departament diu que davant una petició de jubilació parcial que comporta un retorn a la llar d’infants demana la intervenció dels tècnics de salut i que aquests valoren si fer un 25% de la jornada pot interferir en la seva salut.

FRANGES HORÀRIES DEL PERSONAL NETEJADORES-AJUDANTS DE CUINA DE LES LLARS

Es demana més franges horàries: afegir la de 8 a 16 h per exemple. El Departament diu que ja van modificar la seva proposta inicial i van acceptar la de 7 a 15 h i ara no accepten posar-ne cap més.
CCOO manifestem que ens preocupa molt la gestió i organització d’aquestes franges horàries. Que passa quan una de les netejadores que estan realitzant l’horari de 7 a 15 h o de 11 a 19 h falta un dia? És de rebut que el personal de neteja hagi de modificar el seu horari personal en funció dels imprevistos del centre?
Volem que es faci una valoració del que ha suposat aquests canvis d’horari, així com el retorn a l’horari d’obertura del centre.
La subdirectora manifesta que traslladarà la petició a la comissió de llars on hi ha la presència de directores per tal de valorar també la seva visió abans de seguir parlant d’aquest tema.

PERMÍS PER ABSÈNCIA A LES LLARS

Les 30 hores d’absència per motius de salut es poden descomptar per hores o bé per dies; corresponen a 4 dies de treball comptats a 7,5 h diàries. 
Donat l’horari de les llars de 8 h diàries, no corresponen a 4 dies sencers; alguns SSTT han fet diferents interpretacions. Per tant, sol•licitem que es tingui en compte aquesta peculiaritat i un dia d’absència compti com a 7,5 h.
El Departament manifesta la seva conformitat, però si les absències es produeixen en els períodes de jornada intensiva també comptaran les 7,5 h.

CALENDARI DE LES LLARS

El Departament diu que per aquest proper curs hi ha novetats en el calendari escolar: es passa de 3 a 4 dies de lliure disposició i per tant no s’arriba al còmput anual, per la qual cosa proposen eliminar la jornada intensiva de la segona setmana de setembre, que serien 4 dies, on s’hauria de fer l’horari sencer de 9 a 17 h.
Manifestem el nostre rebuig, donat que en aquesta setmana no hi ha alumnes i no es deixa de donar cap servei; s’aprofita molt més el temps de treball intern i no te cap sentit organitzativament. A més, de mica en mica anem perdent drets i estem convençuts de que no tornaríem a recuperar-lo.
Demanem que ens facin arribar la proposta de redactat i valorarem la nostra posició al respecte.

PLANTILLA 2015-16

No tenen increment pressupostari per augment de plantilla. La situació és la mateixa que darrerament, i ens manifesten que podrien tenir problemes per arribar a 31 de desembre amb les substitucions.
CCOO demanem que es revisin les plantilles de netejadores – ajudants de cuina, donada la sobrecàrrega de treball en alguns centres.
El Departament diu que tenen previst revisar totes les plantilles de llars en funció de les dades de matriculació quan les tinguin.

BORSA DE TREBALL

El Departament diu que te previst actualitzar la borsa de treball durant la 1a. setmana de juliol amb data límit pels mèrits a 30 de juny. Per tant, tots els participants que tinguin serveis prestats fins aquesta data, inclosos els de borsa oberta, passaran al bloc 1.
  
La resta de borsa oberta sense mèrits anirà baremat al bloc 3. Per tant, hem d’estar atents i comprovar que l’actualització es fa de manera correcta i, si no és així, fer la reclamació. Un cop estigui actualitzada la borsa, no descarten obrir-la per algunes categories i/o territoris en funció de les necessitats del moment. És possible que s’obri a finals de juliol i romandria oberta fins la tercera setmana de setembre.

PROPOSTA DE REDUCCIÓ HORÀRIA PER A MAJORS DE 55 ANYS

Presentem una petició del Comitè Intercentres per tal de negociar el tema amb la Subdirecció de Serveis i de la Subdirecció de Professorat.
“El Comitè Intercentres de personal laboral del Departament d’Ensenyament, a partir de la resposta que aquest departament va donar sobre la reducció horària del personal laboral docent major de 55 anys, volem proposar la negociació en aquesta mesa de l’aplicació d’aquesta mesura a tot el personal laboral que presta serveis en centres i serveis educatius públics i llars d’infants. 
Entenem que aquesta mesura ve a pal•liar les diferents situacions que a nivell de salut poden tenir les persones més grans de 55 anys, i que pot ser discriminatori que aquesta sigui aplicable exclusivament al personal funcionari docent, ja que la carrega de treball tant física com emocional i d’organització del treball afecta els diferents col•lectius de treballadors amb independència de la seva vinculació laboral. 
És per tot això que emplacem al Departament a negociar aquesta mesura de manera immediata i genèrica per a tot aquest personal.”
RECORDEM
Que per realitzar treballs especials com ara treballs en alçada, s’han de contractar els serveis d’empres adients.