CCOO acusa la Generalitat d’aplicar retallades sobre diners no percebuts en el pagament dels dies meritats de la paga del 2012 als seus treballadors i treballadores

Comunicat de l’Àrea Pública del sindicat


CCOO acusa la Generalitat d’aplicar retallades sobre diners no percebuts en el pagament dels dies meritats de la paga del 2012 als seus treballadors i treballadores

El dia 10 de març del 2015, el Consell Executiu de la Generalitat va aprovar un Acord de Govern per al retorn dels 44 dies de la paga del 2012 als empleats públics. Mitjançant aquest Acord, el Govern torna a ordenar la minoració d’un 5% del salari anual del 2012, que havia quedat sense efecte, per norma i de fet, en aplicar el Reial decret llei de 13 de juliol del 2012.

Cap càrrec de l’Administració ha informat els representants dels treballadors i treballadores de com es retornarien els 44 dies. Tot i així, des de l’Àrea Pública de CCOO hem conegut que el Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat ha donat instruccions per a l’elaboració de les nòmines del març, segons les quals una part de la plantilla no percebrà de forma íntegra aquests 44 dies.

CCOO vol manifestar el rebuig a l’Acord de Govern i a les instruccions que ha donat el Departament d’Economia i Coneixement perquè contradiuen les manifestacions de la vicepresidenta al Parlament de Catalunya, incompleixen els compromisos assolits en la Mesa General de la Funció Pública, que manifestaven que cada treballador i treballadora rebria el 24,04% de la paga de 2012, així com les manifestacions que va fer l’Administració al llarg del 2012 que els treballadors i treballadores de la Generalitat no tindrien retallades addicionals a les decretades pel Govern central.

Amb aquestes mesures, els treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya serem els únics empleats públics del nostre país i del conjunt de l’Estat espanyol que no rebrem de forma íntegra aquest retorn.

CCOO vol denunciar, en cas de confirmar-se la informació no oficial de la qual disposem, que l’aplicació del descompte del 5% del salari del 2012 s’ha fet sobre una quantitat superior a la realment percebuda en aquell any; la Generalitat s’estaria apropiant de forma no lícita d’una part de les retribucions dels seus treballadors i treballadores.

Finalment, entenem que el Govern de la Generalitat no pot discriminar de nou els seus treballadors i treballadores amb la recuperació de la paga del 2012 i molt menys aplicant el descompte del 5% sobre un salari que no van cobrar a causa de la supressió de la paga del desembre.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 26 de març de 2015