Des de l’1 de setembre de 2015 és requisit per impartir docència en els diferents ensenyaments de Formació Professional i en els d’Ensenyaments Esportius tenir el certificat de la Formació pedagògica i didàctica per a professorat. (Ordre ECD/1058/2013, per la qual es modifica l’Ordre EDU/2645/2011).

Aquesta taula només inclou les titulacions previstes a la normativa vigent, és a dir, el Reial Decret 276/2007, que no inclou les titulacions LOE. Podeu consultar les titulacions segons l’especialitat del professorat…

El web del Departament d’Ensenyament té habilitades dues taules on es pot consultar la relació entre especialitats del màster, especialitats docents i titulacions: 

Ensenyaments que podeu impartir (Accés a la consulta per titulació). 
Titulacions per impartir un ensenyament  (Accés a la consulta per cos i especialitat).

Temes relacionats

L’IOC obre un nou termini per a inscriure’s en la formació pedagògica i didàctica

  • Aquesta formació està adreçada a titulats en FP o ensenyaments esportius amb l’objectiu que puguin exercir de professors
  • El termini extraordinari per a la presentació de sol·licituds d’inscripció serà del 3 al 9 de setembre de 2015

L’Institut Obert de Catalunya (IOC) ha obert un termini extraordinari per a la presentació de sol·licituds d’inscripció als estudis de formació pedagògica i didàctica, adreçats a titulats en FP o ensenyaments esportius amb l’objectiu que puguin exercir de professors. Aquesta formació, que es va implantar el curs 2013-2014 en la modalitat a distància a través de l’IOC, atorgarà als que la superin el certificat oficial de la formació pedagògica i didàctica equivalent del Departament d’Ensenyament. El nou termini d’inscripció serà del 3 al 9 de setembre de 2015.

La finalitat d’aquests estudis és proporcionar la formació pedagògica i didàctica a les persones que, per raons derivades de la seva titulació, no poden accedir als estudis de Màster de formació del professorat que ofereixen les universitats. Així, la formació que es proporcionarà és l’equivalent a l’exigida per a l’exercici de la docència en els cossos docents d’ensenyaments secundaris. Concretament, l’IOC ofereix dues especialitats, que es podran cursar en la modalitat d’un o dos cursos: per a exercir com a professor tècnic de formació professional en determinades especialitats i com a professor d’ensenyaments esportius.

L’IOC ofereix un total de 60 places per al curs vinent, que es distribueixen de la següent manera: en l’especialitat d’FP 30 per a realitzar la formació en un sol curs i 10 per a fer-la en dos cursos, i, en la d’ensenyaments esportius, 10 per a fer-la en un i 10 en dos. Per tant, s’ofereixen 40 places en FP i 20 en esportius.  El curs 2014-15 hi van participar un total de 47 alumnes.

Aquesta formació consta de 60 crèdits. A partir de l’1 de setembre de 2015 serà requisit per impartir la docència en els diferents ensenyaments de Formació Professional i en els d’Ensenyaments Esportius tenir el certificat de la Formació pedagògica i didàctica per a professorat.

Més informació als següents enllaços:

Departament d’Ensenyament:
http://ensenyament.gencat.cat/ca/arees_d_actuacio/professors/formacio/formacio_exercici_docencia/formacio_pedagogica_professorat/

Institut Obert de Catalunya:
http://ioc.xtec.cat/educacio/formacio-pedagogica-i-didactica

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies