Els Departaments d’Ensenyament i el d’Empresa i Ocupació obren convocatòria de 2.250 places per a l’Acreditació de Competències Professionals distribuïdes en 12 àmbits.

La Convocatòria esta cofinançada pel Ministeri d’Educació Cultura i Esport i el Fons Social Europeu.

Les persones interessades han de presentar telemàticament la sol·licitud de preinscripció d’acord amb el model disponible a l’Oficina Virtual de Tràmits (OVT) de la Generalitat de Catalunya, accessible a través del web http://acreditat.gencat.cat, dintre del termini del 27 de maig al 10 de juny de 2015.
La distribució de les places per àmbits, tenint en compte que si no s’assoleix el nombre establert inicialment es poden redistribuir en el àmbits on restin vacants, son:
  • 26 euros per a la fase d’assessorament de l’àmbit professional.
  • 13 euros per al dret d’avaluació de cada unitat de competència.
L’acreditació d’unitats de competència adquirides per aquest procediment té efectes d’acreditació parcial
acumulable d’acord amb l’establert a l’article 8.3 de la Llei 5/2002, de 19 de juny, de les qualificacions i de la formació professional.amb la finalitat, en el seu cas, de completar la formació conduent a l’obtenció del
corresponent títol o certificat. Per tant:
a) L’Administració educativa ha de reconèixer les unitats de competència acreditades, que tindran efectes de convalidació dels mòduls professionals corresponents, segons la normativa vigent, i que s’estableix en
cadascun dels títols.
b) L’Administració laboral ha de reconèixer les unitats de competència acreditades, que tindran efectes
d’exempció dels mòduls formatius associats a les unitats de competència dels certificats de professionalitat,
segons la normativa vigent, i que s’estableix en cadascun dels certificats.
Les persones que vulguin que es registrin les unitats de competència que han acreditat, han d’estar prèviament inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat, o servei equivalent d’altres administracions, com a persona demandant d’ocupació o com a persona demandant de millora d’ocupació.
CCOO segueix reivindicant un sistema permanent i únic d’acreditació de competències que tingui en compte les necessitats de les persones, la proximitat, el temps d’inscripció, l’acreditació parcial acumulable que vagi lligada a una planificació dels mòduls restants per obtenir un títol o un certificat de professionalitat, la vinculació d’aquests processos als plans de formació d’empreses i sectors i l’habilitació per a persones majors de 55 anys.

Recordem que el 45% de la població activa a Catalunya no té acreditada la seva qualificació professional i que estem en el 9% de qualificacions intermèdies d’FP (Cicles Formatius de Grau Mitjà) molt lluny respecte al 33% de mitjana de l’OCDE.
+INFORMACIÓ: 
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies