ConstruïmLlotja: continuen les mobilitzacions contra l’enderroc

Construïm Llotja!

CCOO exigeix aturar l’enderroc de l’escola Llotja de Barcelona

  • L’Ajuntament es carrega els ensenyaments artístics públics i promou la progressiva privatització  dels espais que ara ocupen la Llotja.
  • CCOO creu que cal un projecte per recuperar i dignificar la Llotja,  centre públic, centenari i singular, de referència a nivell europeu. Per això també demana inversió per recuperar també l’antiga seu, evitant la privatització que suposaria la creació del museu Woody Allen.




COMUNICAT DE PREMSA DE LA FEDERACIÓ D’EDUCACIÓ DE CCOO



L’Ajuntament elimina els ensenyaments artístics públics i promou la progressiva privatització dels espais que ara ocupen l’escola
CCOO exigeix aturar l’enderroc de l’Escola Llotja de Barcelona
La Federació d’Educació de CCOO creu que cal un projecte per recuperar i dignificar l’Escola Llotja de Barcelona, centre públic, centenari i singular, de referència a nivell europeu. Per això també demana inversió per recuperar també l’antiga seu del carrer Avinyó, evitant la privatització que suposaria la creació del Museu Woody Allen.
La deixadesa de l’administració envers els estudis artístics de la Llotja ja és històrica. El penúltim episodi va ser el desnonament del carrer Avinyó (2009) i enguany el projecte d’enderroc i mutilació de part de la seu de Sant Andreu. La seu del carrer Ciutat de Balaguer també  pateix aquesta degradació en equipaments i instal·lacions.
La manca de transparència i informació per part de l’Administració ha generat els darrers dies més preocupació i desconfiança del professorat i de la comunitat educativa sobre el futur del centre i de les actuacions de l’Administració.
Cal un debat i un consens per fixar les necessitats i prioritats de l’Escola Llotja. Per això instem a l’Administració (Generalitat i Ajuntament) a aturar l’actual projecte i convocar a tots els actors representatius  i agents socials per debatre sobre el futur del centre.
Així mateix demanem que la Direcció de Llotja faciliti la participació del professorat i comunitat educativa en els seus àmbits de representació, Claustre i Consell Escolar. Cal evitar l’opacitat amb què s’està duent a terme el projecte. Es dóna la circumstància que la part que l’Ajuntament vol enderrocar són les naus restaurades de l’antiga PEGASO, amb una inversió que ara es perdrà.
CCOO exigim iniciativa pública per recuperar i restaurar l’antiga seu del Bolsín que significaria una aposta clara per dignificar els estudis artístics, com s’ha fet en Dansa, Teatre, Música… En canvi hi ha interès en promoure iniciatives com el Museu Woody Allen (Mediapro) que no han estat ni informades ni consensuades i estan enfocades al turisme i no a la ciutadania. CCOO també denunciem la modificació del pla urbanísitc original, que contemplava una escola bressol i una nova seu per als ensenyaments artístics i ara no se’n fa cap referència.
Des de la Federació d’Educació de CCOO som conscients d’aquest i d’altres problemes que afecten al professorat i als ensenyaments artístics; per això promourem també totes les iniciatives necessàries per afavorir les condicions laborals i la dignificació i reconeixement dels estudis artístics. Les iniciatives que CCOO hem promogut:

-Donar suport a les mobilitzacions que professorat i estudiants del centre estan promovent.
-Participem activament a la tancada que des del passat 15 de maig s’està realitzant a l’escola.
-Hem demanat convocatòria extraordinària de la Mesa sectorial.

Blog : http://construimllotja.noblogs.org/

Twitter: @ConstruimLlotja

SETMANA D’ACTIVITATS actualitzarem el cartell a mida que vagin sorgint noves propostes.


L’OCUPACIÓ NO S’ATURA!





Acció a la Nit dels Museus, nit del 16 de maig 2015



Fonthttps://www.facebook.com/ConstruimLlotja/photos_stream



Gerent del Consorci d’Educació defensa el projecte de construcció d’una picina…
-No de la construcció de l’escola bressol prevista
-No del retorn de l’escola a l’antiga seu, del carrer Avinyó.
-No de…



Construïm Llotja!

Blog : http://construimllotja.noblogs.org/

Twitter: @ConstruimLlotja
Facebook: https://www.facebook.com/ConstruimLlotja