Construïm Llotja!: Ni desnonament ni enderroc de la Llotja

Construïm Llotja!
-Ni desnonament ni enderroc de la Llotja
-Per la dignificació i reconeixement dels estudis artístics

La deixadesa de l’Administració envers els estudis artístics de la Llotja ja és històrica. El penúltim  episodi va ser el desnonament del carrer Avinyó (2009) i enguany el projecte d’enderroc i mutilació de part de la seu de Sant Andreu. La seu de Balaguer també  pateix aquesta degradació en equipaments i instal•lacions. 

Cal aturar i revertir aquest procés per recuperar i dignificar un centre públic, centenari i singular, de referència a nivell europeu.

La manca de transparència i informació per part de l’Administració ha generat els darrers dies més preocupació i desconfiança del professorat i de la comunitat educativa sobre el futur del centre i de les actuacions de l’Administració.

Cal un debat i un consens per fixar les necessitats i prioritats de l’escola LLotja. Per això instem a l’Administració (Generalitat i Ajuntament) a aturar l’actual projecte i convocar a tots els actors representatius  i agents socials per debatre sobre el futur del centre.

Així mateix demanem que la direcció de Llotja faciliti la participació del professorat i comunitat educativa en els seus àmbits de representació, Claustre i Consell Escolar. 

Cal evitar l’opacitat amb què s’està duent a terme el projecte!

Des de CCOO no entenem per què no hi ha cap iniciativa pública per recuperar i restaurar l’antiga seu del Bolsín que significaria una aposta clara per dignificar els estudis artístics com s’ha fet en Dansa, Teatre, Música… En canvi hi ha interès en promoure iniciatives com el Museu Woody Allen (Mediapro) que no han estat ni informades ni consensuades i estan enfocades al turisme i no a la ciutadania. També la modificació del pla original que contemplava una escola bressol i una nova seu pels ensenyaments artístics i ara no se’n fa cap referència. 

Des de la Federació d’Educació de CCOO som conscients d’aquest i d’altres problemes que afecten al professorat i als ensenyaments artístics, per això promourem també totes les iniciatives necessàries per afavorir les condicions laborals i la dignificació i reconeixement dels estudis artístics. Comptem amb les vostres aportacions.

Accions imminents que promourem:

  • Sol•licitud de Claustre extraordinari, amb registre d’entrada.
  • Sol•licitud de Consell Escolar extraordinari, amb registre d’entrada.
  • Sol•licitud de constitució de la taula de negociació amb  l’Administració, representants del Claustre i Consell Escolar i agents socials representatius  per tractar sobre el futur de la Llotja.
  • Assemblea de professorat de Llotja i de Balaguer.
  • Manifest unitari “Construïm Llotja”
  • Jornada reivindicativa a Escola Llotja
  • Jornada “Els ensenyaments artístics: models i propostes”. 


Temes relacionats
Blog de l’Assemblea d’Estudiants: http://construimllotja.noblogs.org/
Twitter:  @ConstruimLlotja 
#ConstruimLlotja  #SalvemLlotja  #SOSLlotja