Concentració de mestres de presons davant la Conselleria de Justícia

Realitzada davant de la seu del Departament de Justícia a Barcelona

Concentració de mestres de les escoles d’adults ubicades en centres penitenciaris en solidaritat amb els mestres de Brians 1

CCOO s’ha situat al costat dels més de 100 mestres de les escoles d’adults ubicades en centres penitenciaris que s’han concentrat, avui, en solidaritat amb el centre de formació d’adults Artur Martorell del Centre Penitenciari Brians 1, que demana una remodelació d’espais per poder atendre a l’escola a la població reclusa que ho demana.

Aquesta protesta, feta a les 10.00 h del matí davant la seu del Departament de Justícia a Barcelona, es realitza després de reiterades promeses incomplertes i amb el suport de la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya.

Durant la concentració, els mestres s’han pogut entrevistar amb el director general, senyor Carles Soler, que s’ha compromès a fer les obres necessàries per a que el proper curs puguin funcionar provisionalment i a l’espera que al 2016 es construeixi el centre nou.

També s’han fet gestions amb tots els grups parlamentaris que majoritàriament han donat suport, així com amb el Síndic de Greuges.

Comunicat del centre CFA Artur Martorell (Can Brians-1)

El Claustre de mestres de l’escola d’adults Artur Martorell, ubicada dins del centre penitenciari Brians-1, s’ha manifestat amb l’acompanyament d’altres docents d’escoles en seu penitenciària, avui dia 22 de juny davant de Direcció General de Serveis Penitenciaris per expressar el seu malestar pel fet de no disposar d’una àrea educativa on poder impartir de manera adequada els ensenyaments necessaris per tal d’aconseguir la reinserció laboral i social dels interns del centre. Finalment han estat rebuts pel Director General de Serveis Penitenciaris, Sr. Pere Soler Campins, que s’ha compromès, amb els representants sindicals i l’equip directiu de l’escola, a tenir finalitzat un espai educatiu, que consisteix en la transformació de cel•les en aules, el mes de setembre per poder començar el proper curs 2015-2016.