CCOO de Catalunya celebra l’absolució dels estudiants Isma i Dani.

La defensa ha estat portada per l’advocat Luis Salvadores del Gabinet Tècnic Jurídic

de CCOO de Catalunya

CCOO de Catalunya celebra l’absolució dels estudiants Isma i Dani 


CCOO de Catalunya celebra que la titular del Jutjat Penal número 6 de Barcelona hagi dictat sentència absolutòria pels estudiants Ismael Benito i Daniel Ayyash, després de considerar la inexistència de proves concloents per condemnar-los per desordre públic, atemptat i danys un cop realitzat el judici que va tenir lloc els dies 30 de juny i 2 de juliol. L’Isma i el Dani es van estar un més a la presó preventiva acusats de cremar contenidors en la vaga general del 29 de març de 2012, tot i no haver tingut res a veure amb els actes vandàlics que es van produir la tarda d’aquella jornada, ja que només van formar part d’un piquet informatiu que durant el matí va recórrer l’Avinguda Diagonal de Barcelona.
La defensa dels dos estudiants ha estat portada pel Gabinet Tècnic Jurídic de CCOO de Catalunya, concretament per l’advocat Luis Salvadores, que ha treballat intensament i de manera molt eficaç per demostrar la innocència dels dos nois encausats, pels quals la Fiscalia demanava sis anys de presó a cadascun d’ells, mentre que la Generalitat demanava un any de presó. Cal recordar que l’Ajuntament de Barcelona ja s’havia retirat del procés per decisió del nou equip de govern liderat per Ada Colau.
CCOO de Catalunya es felicita per aquesta sentència que fa justícia davant l’exercici d’un dret fonamental com és el dret de vaga. CCOO espera que aquesta sentència tingui continuïtat en altres processos judicials contra sindicalistes i treballadors que estan encausats per exercir també de dret fonamental de vaga durant vagues generals o conflictes d’empresa.
Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 6 de juliol de 2015