CCOO dóna suport a la vaga d’estudiants dels propers 25 i 26 de febrer

CCOO dóna suport a la vaga d’estudiants dels propers 25 i 26 de febrer 

CCOO d’Universitats donem suport a les mobilitzacions organitzades per les associacions estudiantils en contra de graus més curts i generalistes i màsters més llargs i, per tant, més cars, i adverteix que darrere de la “flexibilitat” defensada pel Ministeri d’Educació s’amaga una greu reconversió del sistema universitari.
CCOO denunciem que la reducció de la durada dels graus (de 4 a 3 anys) i la consegüent ampliació dels màsters (d’1 a 2 anys) -el cost dels quals supera més del doble del cost dels graus-, unit a les grans dificultats per accedir a beques i ajudes i la reducció dels imports d’aquests ajuts, expulsarà de la universitat a l’alumnat amb menys poder adquisitiu. La nova estructura incrementarà les desigualtats entre els estudiants i acabarà per empitjorar la qualitat del sistema educatiu universitari.
CCOO critiquem que la nova ordenació dels ensenyaments universitaris no millorarà a la convergència amb altres països europeus -tal com explica el Ministeri-, sinó que donarà lloc a una reconversió de la universitat pública espanyola, i obrirà la porta a noves retallades que suposaran més acomiadaments i pitjors condicions laborals per al conjunt de treballadors i treballadores de la universitat. Els únics grans beneficiats d’aquestes mesures seran els campus privats, que aposten pels postgraus com el seu principal àmbit d’activitat.
Els passats 29 i 30 de gener, CCOO vam convocar, juntament amb d’altres sindicats del sector, concentracions de delegats i delegades davant els rectorats de les universitats públiques contra el Reial Decret del 3 + 2 i els altres dos textos normatius que el Ministeri preveu aprovar properament, i que completaran la reforma encoberta de la universitat del Govern del Partit Popular. També donem suport a la vaga d’estudiants impulsada per les organitzacions estudiantils dels propers 25 i 26 de febrer. Davant les greus conseqüències del Reial Decret, demanem al professorat i a la comunitat educativa en el seu conjunt que s’hi solidaritzin i facilitin l’exercici del dret de vaga de l’alumnat.

Així mateix, fem una crida a la comunitat universitària perquè participi a les mobilitzacions que es concretaran per al proper mes de març.