CCOO Educació Terres de Lleida valora el curs 2014-2015

Comunicat de premsa sindicat d’educació de CCOO Terres de Lleida (17 de juny de 2015)


CCOO Educació de les Terres de Lleida valora el curs 2014-2015 

El curs 2014-2015 sempre el recordarem per la mort del nostre company Abel. Avui dos mesos després d’aquest silenci institucional per part del Departament d’Ensenyament, no podem deixar de dir que aquest fet posa en evidència el que portem anys denunciant els sindicats i la Comunitat Educativa en general. Aquest dol que sentim ha de ser la força que ens uneix per a reivindicar el nostre paper a la societat. CCOO Educació destinarà tots els seus esforços a lluitar per recuperar tot allò que ens han tret.


La Generalitat no pot parlar de la seva aposta per l’educació quan aquesta aposta es deixa a les mans de la predisposició del professorat per pal•liar la falta d’inversió en recursos humans i el deteriorament de les condicions de treball amb ràtios incompatibles amb una educació de qualitat. Aquesta predisposició del professorat ha estat dins un context de menyspreu de l’Administració a la negociació col•lectiva i el respecte per les condicions laborals dels treballadors de l’ensenyament públic català establint un greuge comparatiu respecte altres comunitats, que en una situació de crisi no han vist tant retallades les seves condicions laborals i salaris. 

CCOO Educació porta des del passat 13 d’octubre, 141 dies plantats davant les portes del Departament d’Ensenyament de Barcelona, defensant els nostres drets i dignitat. Exigim a la Generalitat les polítiques educatives necessàries per garantir plenament el dret a l’educació en el nostre país. Aquesta pressió davant el Departament comença a donar els seus fruits. S’ha recuperat la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys, fruit d’un acord signat en solitari per CCOO Educació l’any 2005. Però la nostra lluita continua. Volem recuperar tot allò que vam signar en solitari l’any 2005. Volem recuperar  la distribució horària setmanal de les activitats lectives i complementàries del professorat, el cobrament dels mesos d’estiu del personal interí i substitut, el criteris de càlcul de les plantilles dels centres educatius, el nombre d’hores lectives de reducció dels òrgans unipersonals de coordinació docent, les condicions i criteris pel reconeixement dels estadis docents i primer estadi als 6 anys, les substitucions des del  primer dia, recuperar el salari quan estem situació de baixa…

Un dels objectius del sindicat CCOO Educació Lleida és transmetre aquella informació que el personal docent ens fa arribar i amb aquest objectiu hem realitzat una enquesta. En base a les seves respostes podem concloure:

  • Pel que fa a les propostes de millora, més del 90% dels enquestats prioritzen les necessitats per millorar la tasca docent en l’augment dels recursos humans, ràtios més baixes i temps per coordinar el nostre treball per davant de millores de recursos materials, formació o millora de les condicions salarials. Aquestes mancances són molt significatives pel que fa a la tutoria on el 100% dels enquestats considera insuficient el temps que s’hi dedica, la falta de suport psicopedagògic i la falta de suport de les famílies.
  • Pel que fa al clima de convivència als centres, un 50% dels docents no ha experimentat cap tipus de violència al centre, mentre que un 20% manifesta haver patit agressions verbals i només una persona afirma haver patit una agressió física. Un 6% afirma tenir por de patir agressions.
  • Altres aspectes a destacar son el fet que un 50% del professorat afirma haver anat a treballar tot i estar malat, que gairebé la meitat dels professors veu qüestionada la seva capacitat d’avaluació davant les revàlides de la LOMCE. Aquestes revàlides només les aproven un 12% dels enquestats i gairebé un 90% dels enquestats considera la formació oferta pel Departament com insuficient, inadequada i de baixa qualitat.

CCOO Educació de les Terres de Lleida ha estat i estarà en la lluita  social i laboral. Com a sindicat de classe aposta per una educació pública i de qualitat, per unes condicions laborals dignes i que permetin el desenvolupament de la nostra tasca amb les màximes garanties i recursos necessaris per poder garantir l’educació que aquest país es mereix. No escatimarem esforços per aconseguir tot allò que ens han robat. 

CCOO Educació Lleida vol agrair al col•lectiu docent la seva actitud davant la política educativa del Govern. On el Govern no hi posa recursos els docents responen amb la seva voluntat. Quan el Govern nega el que és nostre, els docents responen duplicant els esforços. I CCOO com a sindicat de classe que és no sols estarà al costat dels docents. Estarà al costat dels familiars dels docents que estan a l’atur, dels que defensen una sanitat pública de qualitat i de tots aquells que estant patint els efectes de l’expoli que els i les treballadores estem patint. I això és el que ens diferencia d’altres, la nostra essència com a sindicat.

S’acaba un curs i en començarà un altre. Des de CCOO demanem a tots els treballadors i treballadores del món educatiu que no defalleixin, que l’esforç sempre es veu recompensat.