EDUCACIÓ

Davant la crua realitat de l’allau de refugiats que fugen de la violència i la guerra als seus països, la Federació d’Educació de CCOO no pot quedar-se de braços creuats. 

Així, les CCOO d’Educació, d’acord amb les recomanacions de Lafede.cat comuniquem que:
  • No organitzarem recollides de material perquè cap ONG federada està al darrere d’aquestes iniciatives. Tal i com Lafede.cat constata, les organitzacions internacionals expertes en ajut humanitari no fan recollida de material des de fa anys. La Federació d’Educació de CCOO no promourà iniciatives que, més enllà de la popularitat de les organitzacions que les impulsen, no impliquin un ajut real i efectiu.
  • Recolzarem i impulsarem iniciatives que impliquin l’augment de recursos econòmics perquè es una recomanació explícita i prioritària per LaFede.cat. La Federació d’Educació, en el marc de les bones pràctiques en donació humanitària, vol participar de dues maneres:
  1. Donant íntegrament els guanys obtinguts per la tradicional venda de loteria a l’entitat que ens indiqui la Fundació Pau i Solidaritat.
  2. Promovent donacions a l’entitat libanesa Socorro Popular, al número de compte corrent ES50 2100 3000 1922 0166 2319. Aquesta entitat porta més de 40 anys sobre el terreny oferint assistència sanitària a la població més desafavorida i vulnerable. La seva experiència i les seves arrels territorials garanteixen que l’atenció a les persones refugiades sirianes sigui de qualitat i respongui a les necessitats més urgents.
  • Participarem activament en les iniciatives proposades per les CCOO de Catalunya que apleguen:

  1. Xerrades de coneixement de l’entorn sòcio-laboral organitzades a través del CITE.
  2. Cursos de català i castellà gestionats pel Centre de Formació de Persones Adultes Manuel Sacristán.
  3. Participació en actes reivindicatius i de denúncia per sensibilitzar la ciutadania, sobretot aquells que intentin explicar les causes i orígens de les crisis migratòries.
  • Col·laborarem amb els centres i les Administracions que ofereixin serveis educatius als refugiats que arribin a Catalunya, així com amb aquelles actuacions dirigides a explicar la situació al nostre alumnat.

La Federació d’Educació de CCOO de Catalunya vol mostrar la seva més absoluta solidaritat amb les persones refugiades. La seva protecció és un dret i una obligació contemplada en els tractats internacionals i europeus de drets humans i, malgrat l’esperit solidari i humanitari de les iniciatives ciutadanes, entenem que els Estats tenen l’obligació d’aportar fons i recursos per atendre aquestes persones, i sobretot, de trobar les solucions i evitar les causes d’ordre polític i econòmic que estan en l’arrel dels conflictes.

Llegeix i descarrega aquí el Comunicat (pdf)

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies