8 de març: Dia Internacional de les Dones 2015. Manifest

Un any més, la Secretaria de la Dona i Cohesió Social de CCOO prepara els actes del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

“Prou precarietat! Treball, vida i drets!” és el crit reivindicatiu d’aquest 8 de Març, Dia Internacional de les Dones. CCOO de Catalunya fa una crida a participar en una jornada de reflexió i acció per construir el camí cap a l’equitat de gènere.

8 de març, manifestació unitària

CCOO Catalunya dóna suport a la manifestació unitària del diumenge 8 de març, a les 12.00 h, a la plaça de la Universitat de Barcelona.

IMATGES (+)

Dilluns 9 de març


A més, celebrarà la Jornada d’acció central el dilluns 9 de març, a les 9.30 h, a la seu de CCOO a Via Laietana, 16, de Barcelona:


De 9.30 h a 11.30 h, espai per a la reflexió: taula rodona moderada i conduïda per Josep Maria Romero, secretari d’Organització de CCOO de Catalunya, amb 

Amparo Loren, secretària general de la Secció Sindical de l’Hospital Arnau de Vilanova i secretària d’Acció Sindical de la Federació de Sanitat a Lleida: “Experiències i mobilitzacions a la sanitat pública”.

Raquel Serrano, professora de dret a la Universitat de Barcelona: “Bretxa salarial: el seu origen i com fer-hi front”. 

Alba Garcia, secretària de la Dona i de Cohesió Social de CCOO de Catalunya: “Claus del present per construir el futur”. 

D’11.45 h a 12.45 h, acció reivindicativa (concentració a la porta de la seu de Via Laietana).


Celebració del 8 de Març a l’Hospitalet, dimarts 10 de març

CCOO de l’Hospitalet celebrarà dimarts 10 de març, a les 18.00 hores, el Dia Internacional de les Dones amb una xerrada amb la Gemma Medina, secretària de la Dona i d’Organització de la Federació de Sanitat del sindicat, que parlarà sobre els avantatges de l’ús del llenguatge igualitari i inclusiu, i del seu impacte.
També és una ocasió immillorable per explicar en què consisteix el nou Servei d’Informació i d’Assessorament a les Dones en l’àmbit laboral (SIAD laboral) i per presentar la nova “Guia sindical sobre les violències masclistes a la feina”.

Dimecres 11 de març

18.30 h Gènere, dones i sindicalistes. Museu d’Història de Catalunya

La historiadora Nadia Varo presentarà el llibre “Las militantes ante el espejo. Clase y género en las CCOO del área de Barcelona (1964-1978)”, dins del marc dels actes commemoratius del 50è aniversari de CCOO, a l’espai Speakers’ Corner de l’exposició “CCOO: 50 anys d’història de Catalunya (1964-2014)” al Museu d’Història de Catalunya. (Lloc: pl. de Pau Vila, 3, de Barcelona). 



Feu clic per veure:
– El manifest de CCOO del Dia Internacional de les Dones
– El cartell de CCOO del Dia Internacional de les Dones

Proper programa de CCOO a Televisió de Catalunya – SIAD Laboral

El proper programa de CCOO a Televisió de Catalunya estarà dedicat al nou Servei d’Informació i Atenció a les dones en l’àmbit laboral. Aquest programa s’emetrà el proper diumenge, 8 de març, a les 00.27 hores pel Canal 33 ( matinada de diumenge a dilluns).

GRANOLLERS

GIRONA

Dijous 5 de març l’associació de dones de l’Alt Empordà “Glòria Compte” organitza, a la biblioteca de Figueres, una xerrada sobre la situació de la dona en el món laboral del s. XXI a càrrec de la responsable de la Secretaria de la Dona de CCOO comarques gironines. Veure cartell adjunt:https://docs.google.com/a/ccoo.cat/viewer?a=v&pid=sites&srcid=Y2Nvby5jYXR8Y2Nvby1naXJvbmF8Z3g6MTcxNDUzZDdkZjRkMzQ0ZA

Divendres 6 de març: paradeta informativa de la Secretaria de la Dona de CCOO comarques gironines per presentar el nou Servei d’ Informació i Atenció a la Dona en l’àmbit laboral. La paradeta estarà situada en la rambla de girona amb el Pont de Pedra de les 11h a les 14h. Veure cartell adjunt: https://docs.google.com/a/ccoo.cat/viewer?a=v&pid=sites&srcid=Y2Nvby5jYXR8Y2Nvby1naXJvbmF8Z3g6N2NmZmZlZGQyOTUwNzAzMA

Divendres 6 de març: La Xarxa de Dones Girona de la qual formem part, organitza a les 18.45h una concentració i lectura de manifest a la Plaça de l’Om (Centre Cívic de Pont major) i seguidament en el mateix centre cívic es representarà l’obra de teatre ” La penosa historia de Penelope López” a càrrec de Nunila López. Veure cartell adjunt: https://docs.google.com/a/ccoo.cat/viewer?a=v&pid=sites&srcid=Y2Nvby5jYXR8Y2Nvby1naXJvbmF8Z3g6MzJhYWU1YjA1OWYxNzZiZA

Dissabte 7 de març: “Marxa pels Drets Socials” sota el lema TREBALL, SOSTRE I DIGNITAT, amb punt de sortida a les 11h a la Coma Cros de Salt i punt d’arribada la Plaça del Vi de Girona a les 13h. Veure cartell adjunt:A3%20MARXA%20PER%20LA%20DIGNITAT%202015.jpg | ccoo girona

REVISTA TRABAJADORA53

CONSULTA LA REVISTA EN FORMAT PDF (+)

SUMARI DE LA REVISTA

Industria, igualdad y conciliación, de Isabel Rodero
Otra mirada, de Delia Lizana
Asamblea de delegadas en Sevilla, de Teresa García
SIAD: información y atención, de Alba García
página 8/ EMPLEO
Desempleadas en peor situación, de Eva Antón
Brecha salarial: impacto y repercusión de género, de Susana Brunel
página 10/ ENTREVISTA
Entrevista a Isabel Iglesias (Comité Intercentros de El Corte Inglés), de Carmen Briz
página 13/ GENERACIÓN XXI
Espacio joven, de Irene Cuartero
página 14/ PUBLICACIONES Y LIBROS
Colaboraciones de Goyi Cebrián, María José Gutiérrez, Ana Latas y Carmen Briz
página 20/ CIBERFEMINISTAS
Las princesas también friegan, de Mabel Pérez
Página 21/ EN UN MUNDO GLOBALIZADO
Jornada internacional en Toledo, de Eva Antón
Las mujeres no queremos ser pactadas sino pactantes, de Consuelo Vidal
página 23/ SOCIEDAD
Una mirada sin espejo, de Ana Martínez
Recortes: mujeres, ¿daño colateral?, de Elisabeth García
página 25/ DIVERSIDAD SEXUAL Y DE GÉNERO
Gestionar denuncias por discriminación en el empleo, de Ximo Cádiz
página 27/ GUÍA PARA NO PERDERSE
Ensayo/ Malditas, de Carmen Briz
Documental/ Exiliadasde Enrique Arce
Ensayo/ Sostenibilidad con igualdad, de Eva Antón
Cómic/ Enjambrede Empar Pablo
página 29/ SALUD
VIH y derechos humanos, de Silvia Espinosa
Limpiadoras y túnel carpiano, de Jaime González
página 31/ UN SINDICATO DE HOMBRES Y MUJERES
Elvira, marcharte tan pronto, eso no se hace, de Pilar Morales