8 de juny: Jornada sobre el dret ciutadà de conèixer el passat: patrimoni històric, món digital i protecció de dades

En el marc de la celebració anual del Dia Internacional dels Arxius

Jornada sobre el dret ciutadà de conèixer el passat: patrimoni històric, món digital i protecció de dades

8 de juny, a partir de les 10 h del matí, al CaixaForum, a l’avinguda Ferrer i Guàrdia, 6-8, 08038 Barcelona.

En el marc de la celebració anual del Dia Internacional dels Arxius, la Fundació Cipriano García organitza una jornada d’estudi el proper dia 8 de juny del 2015. El propòsit general de la jornada és contribuir a alguns dels objectius propis de la comunitat professional d’arxivers com ara conscienciar la ciutadania de la importància dels arxius per al mateix exercici dels seus drets i la construcció de la memòria col·lectiva; sensibilitzar, tant el sector públic com el privat, de la necessitat de preservar els arxius a llarg termini i facilitar-ne l’accés, la consulta i la difusió, i, finalment, promoure i millorar la imatge dels arxius entre la ciutadania.

Els continguts de la jornada són la presentació dels resultats de diferents projectes i experiències sobre el patrimoni històric i la seva digitalització, dutes a terme des del món sindical, des de l’àmbit associatiu i també des de l’Administració pública. Alhora, es pretén conèixer i debatre sobre quina ha estat i quina és en l’actualitat la relació entre el món dels arxius i la societat. Els objectius específics de l’activitat són els d’estimular la discussió i el debat al voltant d’aquestes qüestions, establir vincles de relació i, finalment, fer balanç i aportar algunes conclusions.

La jornada tindrà lloc el proper 8 de juny, a partir de les 10 h del matí, al CaixaForum, a l’avinguda Ferrer i Guàrdia, 6-8, 08038 Barcelona.

Hi participaran, entre d’altres, Javier Tébar, director de l’AHCO de Catalunya (Fundació Cipriano García); Alberto Gómez Roda, director de l’Arxiu Històric José Luis Borbolla, de la Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals de CCOO del País Valencià; Debora Migliucci, directora de l’Archivio della Camera del Lavoro de Milano; Manuel Salamanca, professor de la Universidad Complutense de Madrid, i Enric Cobo Barri, coordinador General d’Arxius del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

Per a més informació, cliqueu el tríptic de la jornada.