Manifest de la comunitat educativa d’Esplugues de Llobregat

PROPOSTA CIUTADANA PRESENTADA PER LA COMUNITAT EDUCATIVA D’ESPLUGUES PER A SER DEBATUDA EN EL PLE DE L’AJUNTAMENT D’ESPLUGUES DEL MES D’ABRIL DE 2014

-Manifest i recollida de signatures (+)

La Comunitat  Educativa d’Esplugues, formada per Associacions de mares i pares, docents, estudiants, sindicats i entitats d’educació en el lleure, ateses les actuals circumstàncies que està patint l’escola pública en general i l’escola pública d’Esplugues en particular,  demanem al ple de l’ajuntament d’Esplugues que  debati i recolzi els següents punts d’acord:


1- Que s’adhereixi al MANIFEST que ha elaborat la Comunitat Educativa d’Esplugues que s’adjunta.
2- Que l’ajuntament recolzi les accions que l’esmentada  Comunitat organitzi o porti a terme.
3- Que  aquest  MANIFEST es publiqui a la revista EL PONT, per tal de fer-ne la màxima difusió i que pugui arribar a tota la població d’Esplugues.
4- Que faci arribar els acords presos al respecte a tots els grups parlamentaris, a la conselleria d’Educació, als Serveis Territorials i al Consell Comarcal del Baix Llobregat .
5- Demanem així mateix que els partits polítics representats a l’ajuntament que tinguin representació al Parlament de Catalunya facin arribar als seus grups parlamentaris la inquietud que pateix la Comunitat Educativa d’Esplugues, tot demanant-los la seva intervenció en defensa dels interessos de l’educació pública a Esplugues.

Esplugues de Llobregat   març de 2014

Comunitat Educativa d’Esplugues i …………………. Signatures.

MANIFEST

-Manifest i recollida de signatures (+)

Des de la COMUNITAT EDUCATIVA D’ESPLUGUES volem manifestar-nos a favor d’una educació pública ja que tenim la convicció que l’educació és un dels pilars fonamentals per superar l’actual crisi econòmica i social. Garantir la igualtat d’oportunitats és que tothom pugui accedir a la mateixa educació.

En aquest sentit, entenem que qualsevol política que vagi en detriment dels Serveis Públics afecta sempre als sectors més desafavorits.

Fruit de la reflexió col•lectiva a l’assemblea de la Comunitat Educativa d’Esplugues les nostres demandes es concreten al nostre municipi, en els següents punts:

1.Garantir línies públiques a P3 per a tothom. No podem permetre un transvasament de recursos públics cap a l’escola concertada, ni que mares i pares que així ho vulguin no s’atreveixin a portar als seus fills i filles a escoles públiques d’Esplugues, de contrastada qualitat, per por de ser desplaçats a un centre allunyat a causa de la retallada d’oferta i, davant la incògnita, triïn l’escola concertada. Volem que s’obrin tantes línies de P3 com preinscripcions realitzades per part de les famílies tot respectant el criteri de proximitat.

2. Reclamar els recursos econòmics necessaris, als instituts de secundària, per fer front a les despeses ordinàries de funcionament: aigua, electricitat, neteja. 
No pot ser que el Departament d’Ensenyament tingui deutes de milers d’euros amb els centres i que aquests hagin de fer front a aquestes despeses: incrementant de forma generalitzada quotes de material que suporten les famílies; retenint i fent ús dels diners, per recomanació del mateix Departament d’Ensenyament, de les taxes dels Cicles Formatius de Grau Superior; obtenint diners extres amb publicitat d’empreses, des del centre, que de vegades representen valors contraris als mateixos que es treballen transversalment als centres i amb la resta de la comunitat educativa. Denunciem aquest copagament emmascarat que comporta que les famílies assumeixin unes despeses que pertoquen al Departament d’Ensenyament així com mercantilitzar els espais dels centres públics.

3. Exigir el cobriment de les substitucions, de les baixes laborals o permisos de tot el personal educatiu, des del primer dia perquè l’alumnat no hagi de patir les conseqüències d’aquestes absències.

4. Denunciar l’abusiva pujada de taxes de l’Escola Oficial d’Idiomes que farà passar del preu actual de 176,50 € a 255, en el cas de primera matrícula, i 412,50 – 495 en el cas de repetició, un augment del 55% en el preu de la matricula. Considerem que aquesta és una mesura únicament recaptatòria i que pot ser dissuasòria per al potencial alumnat, ja que en un context de crisi econòmica, aquestes taxes exclouran bona part dels usuaris.

5. Reclamar l’oferta i atenció adequada i necessària a l’Educació Informal: escola de música, educació en el lleure, etc. Denunciar que l’aportació econòmica de la Generalitat per al sosteniment de les escoles de música públiques en el 2014, es preveu que sigui ZERO. Aquest fet pot comportar l’increment de taxes i el tancament d’algunes escoles municipals de música.

La COMUNITAT EDUCATIVA D’ESPLUGUES està integrada per totes les persones que vulguin participar i se sentin vinculades amb l’educació al nostre municipi: alumnat, mares i pares, docents i educadores.

Volem treballar en la defensa, millora i l’enfortiment de l’Escola Pública.

Demanem la teva signatura de recolzament a aquest manifest per poder aglutinar forces davant de l’Administració i demostrar que no ens deixarem arrossegar per les seves lleis que pretenen desmuntar un model educatiu, sempre millorable, però que ha costat tant d’esforç i tantes lluites portar endavant.

COMUNITAT  EDUCATIVA D’ESPLUGUES