Comunicat d’inici de curs 2014-2015

Encetem un nou curs i les condicions laborals i salarials i els recursos per mantenir  i fer funcionar els centres segueixen sense millorar:

  • Amb un personal substitut al que se li continua reduint les seves percepcions salarials i la seva dedicació un 15 %.
  • Amb la cobertura de les substitucions des del desè dia i, en cap cas, al 100% de l’horari.
  • Amb la pèrdua salarial d’un 7 % de tots els docents ( l’equivalent d’una paga ).

  • Amb 10.000 alumnes més i 815 noves contractacions, sense definir-ne la tipologia de les jornades ni les dotacions horàries contractades. 
  • Amb una càrrega lectiva incrementada pels Governs de Convergència i Unió i unes proporcions d’alumnes per aula i docent que no deixa de créixer en els darrers cursos i  que dificulten greument la tasca docent i posen en perill la qualitat de l’ensenyament.

  • Amb les reiterades declaracions del Govern i de la consellera de resistir-se a l’aplicació de la LOMCE s’han concretat quasi exclusivament en mesures provisionals respecte al currículum. L’aplicació de la nova llei estatal d’educació s’està duent a terme sense resistències significatives pel que fa a la gestió i la participació dels centres. Es perd la gestió democràtica i corresponsable del sistema, i es lesionen els drets de l’alumnat, de  les famílies i els drets dels treballadors i treballadores de l’escola pública, amb la qual  cosa es perd l’essència de l’educació pública.

És del tot necessari corregir les mancances i vulneracions de drets urgentment. Convidem el Departament d’Ensenyament a obrir negociacions serioses amb els representants dels treballadors i treballadores per buscar solució el més aviat possible a una situació insostenible. 
Amb tot això, i molt més, no podem dir que el curs comença amb normalitat i volem iniciar-lo denunciant l’atac que pateix l’educació pública. Una educació pública que hauria de ser defensada per totes les institucions com un dels seus bens més preuats. Encara estem ara molt lluny del 6 % del PIB destinat a Educació, tal com marquen les normatives europees. Exigim una major inversió en educació com a única garantia de formar ciutadans responsables, lliures i crítics.

És del tot necessari corregir les mancances
És del tot necessari corregir les mancances i vulneracions de drets urgentment. Convidem el Departament d’Ensenyament a obrir negociacions serioses amb els representants dels  treballadors i treballadores per buscar solució el més aviat possible a una situació insostenible.
EL 15 DE SETEMBRE NO COMENÇAREM EL CURS AMB NORMALITAT

Encoratgem a tota la comunitat educativa per dur a terme accions a les escoles, instituts i localitats el proper 15 de setembre sota el lema Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades: lluitem des del primer dia. Hi ha proposades concentracions a les portes dels centres, cassolades, fotos reivindicatives, assemblees, etc. Us agrairem envieu noticia i fotos dels actes que dueu a terme al nostre web http://educacio.ccoo.cat