En Marxa la sisena edició de l’intercanvi de professors i professores Girona i Xauen (Marroc)

La Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, conjuntament amb la seva contrapart gironina, l’Associació Eccit, posen en marxa la sisena edició de l’Intercanvi i Formació entre Professors i Professores de Girona i Xauen, al Marroc. La data límit d’inscripció és el 4 d’octubre. Aquest projecte està patrocinat per l’Ajuntament de Girona, i l’Ajuntament rural de Bab Taza (Xauen), i la col·laboració del sindicat CCOO Educació Girona.


L’intercanvi entre el professorat de Girona i Xauen, és un projecte consolidat any rere any que té molt d’èxit de participació amb docents de ambdues ciutats. Consta de dues fases: en una primera, que es realitzarà durant el pont de San Narcís: mestres, professors i educadors gironins viatjaran a Xauen per conèixer la realitat marroquina i interactuar amb la part educativa de la zona. A la segona part, que es realitzarà durant el mes de novembre es rebran els mestres marroquins a Girona per conèixer experiències educadores que es duen a terme a la ciutat.

L’intercanvi d’experiències, inclou visites a centres educatius i tallers a càrrec de professionals del Marroc i compartir aules pedagògiques a les escoles, instituts rurals de Xauen per adquirir noves experiències i eines per la transformació i creixement personal. A la visita a Xauen també es treballaran temàtiques relacionades amb la realitat social, política, cultural i educativa de la zona visitant experiències de diferents entitats socials de la zona per conèixer millor el país d’origen de molts alumnes de les escoles de Girona. Per últim també hi haurà temps per descobrir la bellesa de Xauen, la ciutat blava del Marroc d’origen morisc, amb els seus carrers blaus i arquitectura de l’Al-Andalus així com hi haurà una visita a Tanger, ciutat marítima del nord del Marroc.

La segona part del projecte, es farà a Girona ciutat, pel novembre, quan la delegació de 15 professors de Xauen i Baba Taza aterraran al nostre país per gaudir d’una estada formativa a diferents centres educatius de la ciutat i fer una visita al departament d’ensenyament de la Generalitat.

Al final del programa, com cada any, es farà una trobada d’intercanvi amb tots els professors participants del programa (Xauen i Girona), un taller d’intercanvi pràctic i una festa final on s’entregaran els certificats de participació en aquesta magnífica experiència socioeducativa, que obrirà ponts de col·laboració entre docents educatius d’ambdues ciutats.

Aquesta experiència educativa i cultural al Marroc està homologada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (30 hores).

Només hi ha 25 places. Si hi esteu interessats/des, o desitgeu rebre més informació cal enviar un mail: [email protected] per consultar la disponibilitat de places, abans de fer els tràmits.


També podeu trucar al tel. 659.195.920 (Cristina)