El Tribunal Superior de Justícia ha declarat nul el decret d’aplicació del TIL

El TSJIB dóna la raó a la la Federació d’Ensenyament de CCOO Illes Balears  i declara nul el TIL i les instruccions dictades pel Secretari Autonòmic.

  • La Federació d’Educació de CCOO Catalunya felicita CCOOEnsenyament de les Illes com a sindicat denunciant i la comunitat educativa balear per la seva unitat en la lluita insistent i perseverant.

Web FE-CCOO Illes

  • “El TSJIB ens dóna el que el Govern ens roba”.

La FECCOO fa una crida a la normalitat i només li exigeix ​​al govern el mateix que el TSJIB i la resta de la comunitat educativa: Consens.

El declara nul ja que “no es va consultar amb la funció que estatutàriament (article 35 de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears) té reconeguda la UIB en afectar a la llengua catalana ia la normalització d’aquesta llengua en l’àmbit educativa”.

L’Estatut d’Autonomia (article 35) ha previst i considerat que la Universitat és la idònia per assessorar el Govern en tot el referent a la llengua catalana, per tant no pot obviar la seva intervenció en aquesta matèria i per tant en aquesta matèria, els seus informes són preceptius.

Falla i declara nul el decret 15/2013 mitjançant el qual es regula el Tractament Integrat de llengües (TIL) així com les instruccions del Secretari Autonòmic per no tenir les competències per desplegar el decret. A més, el TSJIB condemna a l’administració a les COSTES.

Entenem que el Govern pot seguir la via jurídica que encara tenen recorrent al suprem però hi ha coses que només el consens són capaços de curar.