Pla de pensions per al personal de la Generalitat de Catalunya


El Fons de Pensions de la Generalitat de Catalunya va tancar el passat exercici 2013 amb una rendibilitat anual del 8,63%.

Veure el full actualitat en pdf


Aquesta rendibilitat es fruït, entre altres, de la bona feina feta pels representats de CCOO, que amb un principis clars de seguretat i responsabilitat social i amb una gestió molt prudent del risc, hem treballat per defensar els interessos dels empleats públics. 

Us volem recordar que durant l’any 2013, i com a conseqüència de les retallades que ha imposat el govern de la Generalitat als seus empleats públics, no es va realitzar cap aportació al Pla de Pensions per part de la Generalitat de Catalunya. 

Tot i això, les aportacions voluntàries han estat de 4.710.329,73 € i les mobilitzacions d’entrades d’aportacions d’altres plans de pensions de les persones partícips, ha estat de 1.864.801,29 €.


A 31 de desembre de 2013, els drets consolidats del Pla de pensions de l’àmbit de la Generalitat de Catalunya és de 256.758.013,79 €. Que suposa un increment patrimonial de 20.958.824,91 €, en relació al 31 de desembre de 2012.

CCOO lluitem pel manteniment d’un sistema públic de pensions que garanteixi rendes suficients a la jubilació i alhora defensem les aportacions de les empreses i les administracions a plans de pensions, pactats amb treballadors i treballadores com a part de les nostres demandes laborals i socials. 

En la seva política de retallades la Generalitat ens ha comunicat a la Mesa General de Negociació de la Funció Pública, que tampoc farà cap aportació per l’any 2014. 

Des de CCOO també hem exposat la nostra queixa, sobre l’operativa d’algunes oficines de CAIXABANC, de derivar als treballadors que volen fer una aportació voluntària al Pla de Pensions de la Generalitat, a altres plans de pensions que gestiona el propi Banc, amb comissions de gestió i d’administració molt més altes. 

En aquest enllaç podeu consultar l’oferta de producte i serveis que disposen tots els treballadors participis del Pla de Pensions de la Generalitat de Catalunya: http://goo.gl/teT2ce

Si teniu qualsevol dubte us podeu adreçar a la Oficina d’Atenció a les Persones Partícips i
Beneficiàries: http://goo.gl/4OJ8RU

Plaça Catalunya, 20, 3r. 08002 Barcelona
Telèfon: 93 567 43 43 Fax: 93 567 43 29
Correu electrònic: [email protected]

CCOO us continuarà informant !!!