Com afectarà al professorat interí i substitut el decret de provisió de plantilles?_

Com afectarà al professorat interí i substitut el decret de provisió de plantilles?  

Aquest Decret de Provisió de llocs de treballs afecta també al conjunt d’interins i substituts, i molt. Com sempre, el col•lectiu més precari de la pública és qui en surt més perjudicat.

  • Versió PDF (+)
  • Aquest és el 1r full. En posteriors publicacions anirem tractant altres diferents aspectes que incorpora el Decret (adjudicacions d’estiu, avaluació…)

Podrem veure l’afectació real d’aquest Decret en relació a la cobertura de les vacants d’estiu quan aparegui la resolució per a l’adjudicació de les destinacions provisionals pel curs 2014/15, que suposem que sortirà cap a principis de maig.

Per altra banda, per saber com es cobriran les substitucions al llarg del curs hauran de modificar la resolució que regula els criteris per a la gestió de la borsa de treball de personal docent que abans del començament de curs.

Què diu el decret sobre la provisió dels llocs docents dels interins i substituts?:

Al llocs ordinaris: amb experiència de 12 mesos en centres públics i l’avaluació positiva.

•Es podrà proposar, per la direcció, interins a cobrir una vacant en centres d’especial dificultat.
•Es prioritzarà la continuïtat de l’interí  pel manteniment dels equips docents.

Als llocs específics: amb experiència de 12 mesos en centres públics i l’avaluació positiva.

A més a més complir els requisits acadèmics sol•licitats en la singularització prèvia que haurà fet la direcció del centre.
•Es podrà proposar interins per cobrir vacants a tots els centres públics, siguin o no d’especial dificultat.
•Es prioritzarà la continuïtat de l’interí  pel manteniment dels equips docents.

Pel que fa a les substitucions si la plaça s’ha singularitzat la direcció podrà escollir entre els primers vint docents de la borsa de treball que compleixin les característiques de la plaça. Entre aquests vint aspirants la direcció en farà un mínim de tres entrevistes i n’escollirà un per cobrir la plaça. Aquesta elecció de direcció ha d’estar motivada.

Les entrevistes no seran necessàries si un dels aspirants de la llista dels vint  ja havia treballat amb anterioritat al centre.

Tot aquest procediment no caldrà fer-lo  en el cas que hi hagi absència de nomenament per selecció de les direccions. En aquest cas l’administració enviaria un substitut segons l’ordenació de la borsa tenint en compte els serveis prestats.

Temes relacionats


Vídeo Informatiu sobre el “Decret de Plantilles” o “Decret de Provisió”