CCOO Educació Girona valora l’inici del curs escolar 2014-15: fotos, vídeos i premsa.

DECLARACIONS DE LA SECRETÀRIA GENERAL DEL SINDICAT D’EDUCACIÓ DE CCOO A COMARQUES GIRONINES ALMUDENA GONZÁLEZ (08.09.2014): “La LOMCE s’està aplicant ja a tots els centres educatius malgrat que Departament no n’ha informat prou als professionals que l’han de dur a terme”

DECLARACIONS DEL SECRETARI DE COMUNICACIÓ DEL SINDICAT D’EDUCACIÓ DE CCOO A COMARQUES GIRONINES DAVID PÉREZ (08.09.2014): “Valorem positivament l’inici del canvi de direcció d’alguns aspectes de la política del Departament però ho considerem totalment insuficient”.

RECULL DE PREMSA

DIARI DE GIRONA

https://363ddb6fe4ae90b4ed4ea8dd9983ce7473da58f3.googledrive.com/host/0B4FxruDWqNiFVmlPMGZ3TGNWTFE/

PUNT DIARI

https://6e8f9e1972c8cbed37bb1248b3e85e39f0f36957.googledrive.com/host/0B4FxruDWqNiFWXlneEEwZ3R5Umc/

 DIARI EMPORDÀ

El curs escolar començarà amb 735 nous alumnes i 130 professors més. Crítiques del sindicat CCOO (+)

Tancament de l’escola de Santa Llogaia

Aquest curs deixarà de funcionar després de tres dècades l’escola de Santa Llogaia d’Àlguema, a l’Alt Empordà. Amb només quatre alumnes inscrit, el departament considera que és “pedagògicament insostenible”. Bayot ha explicat que l’any passat tenia vuit alumnes però que aquest curs no hi ha hagut cap nova inscripció i només hi ha quatre nois que hi vulguin estudiar. El departament ha ofert transport i menjador gratuït als quatre alumnes que aniran a escola a la població veïna de Vilafant. El director dels serveis territorials ha destacat que es tracta d’un “tancament provisional” i que, si més endavant repunta l’interès de les famílies per dur-hi els fills, es podria tornar a obrir.

El sindicat CCOO ha criticat el tancament d’aquest centre perquè considera que les dades aportades per la direcció de l’escola no encaixen amb les que ofereix el departament. Segons el sindicat, hi hauria una dotzena d’alumnes que voldrien estudiar al centre, fet que faria que l’escola es pogués mantenir oberta. “Aquí ha passat alguna cosa estranya, no hi ha interès polític perquè aquesta escola es mantingui oberta”, ha criticat el secretari de comunicació d’Ensenyament a Girona, David Pérez.

Crítiques del sindicat CCOO

Poc després que el departament fes públiques les xifres del curs 2014-2015 a la demarcació, el sindicat CCOO ha volgut fer la seva valoració sobre la represa de les classes. El sindicat ha criticat que, malgrat les afirmacions de la conselleria, la LOMCE “ja està en plena aplicació” i alterarà el funcionament habitual de l’educació a Catalunya. “La consellera Rigau diu que han tingut una actitud contundent davant la LOMCE però només han recorregut alguns articles, nosaltres volem ser insubmisos a la llei”, ha dit la secretària general d’Ensenyament a Girona, Almudena González.

En clau gironina, González ha criticat que el departament es vanti d’augmentar el nombre de professors. Segons manifesta, aquesta augment no contraresta les retallades dels darrers anys. Sobre el decret de direccions, el sindicat reconeix que ha afavorit aquells interins que s’han pogut quedar al mateix centre perquè els ha reclamat el director però alerten que els treballadors estan “desprotegits” i no gosen reclamar o queixar-se perquè sinó el director no demanarà que es quedin al centre. “Clar que des del departament diuen que hi ha conflictivitat 0 en els nomenaments, això és perquè els mestres i professors no s’atreveixen a qüestionar res i no volen buscar conflicte amb els directors”, ha valorat González.

El sindicat alerta que serà un any de mobilitzacions. De fet, el mateix 15 de setembre a les 12h del migdia han convocat una acció davant de la seu de la Generalitat a Girona sota el lema ‘Llença un ou contra la LOMCE’.

LA VANGUARDIA

Ensenyament assegura que està tot llest perquè el dilluns arrenquin les classes “amb total normalitat”. Crítiques de CCOO (+)

EUROPA PRESS 

La provincia de Girona tendrá este curso 130 docentes y 735 alumnos más que el año anterior. Crítiques de CCOO EDucació Girona (+)

ALGUNES FOTOS DE LA RODA DE PREMSA