26 de setembre: Dia internacional de les llengües.

26-S: Us animem a posar-vos la samarreta en defensa de l’escola en català i sense cap retallada!

El Dia Europeu de les Llengües se celebra des de l’any 2001 a iniciativa del Consell d’Europa. La diversitat lingüística present a Europa és un valor afegit que permet una millor entesa intercultural, és un element bàsic per entendre l’herència cultural i permet promocionar el plurilingüisme en aquest continent i arreu del món.

El desenvolupament del plurilingüisme entre els individus proporciona les condicions necessàries per a la inclusió política i social de tots els membres de la societat, per a la mobilitat per motius de feina i de lleure en un món globalitzat i multilingüe, per poder tenir accés al coneixement i per afavorir la presa de consciència i el respecte cap a la diversitat lingüística.
Web (+)


Relacionats

El TSJIB dóna la raó a la la Federació d’Ensenyament de CCOO Illes Balears  i declara nul el TIL i les instruccions dictades pel Secretari Autonòmic.

  • La Federació d’Educació de CCOO Catalunya felicita CCOOEnsenyament de les Illescom a sindicat denunciant i la comunitat educativa balear per la seva unitat en la lluita insistent i perseverant.







SOMESCOLA.CAT CRIDA A MANTENIR EL MODEL D’ESCOLA CATALANA COINCIDINT AMB L’INICI DEL CURS 2014-2015

El darrer curs escolar es va tancar amb la mobilització per l’escola catalana més massiva de la història. Convocats per Somescola.cat, societat civil i la comunitat educativa va reivindicar el 14 de juny passat el model d’escola catalana que hem construït en democràcia. Un clam que va reafirmar el paper integrador i referencial de la llengua catalana com a llengua de l’ensenyament i l’aprenentatge de tots els infants del país.

El nou curs 2014-2015, en canvi, comença amb noves amenaces i pressions sobre el nostre model educatiu. En contra del que la majoria de la societat catalana defensa, el final de les vacances escolars ha coincidit amb l’arribada d’indicacions clares del govern espanyol i els alts tribunals de justícia per trencar aquest model. Totes dues parts volen aprofitar l’entrada en vigor de la LOMQE per a intensificar els seus atacs i per desestabilitzar les escoles catalanes.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a tres escoles públiques de Tarragona, Salou i Cunit que imparteixin el 25 % de les assignatures en castellà, arran de la denúncia interposada pels pares d’alumnes que demanen l’ensenyament en aquest idioma. Aquestes escoles s’afegirien així als cinc centres afectats, des de finals del curs anterior, i podrien representar noves intromissions de la judicatura en la política educativa avalada pel Parlament de Catalunya.

La coordinadora d’entitats cíviques i educatives Somescola.cat lluitarà amb contundència davant l’entrada de la LOMQE a les aules. Està treballant les línies vermelles d’aquesta intromissió. Alhora, estarà amatent a les instruccions donades pel Departament d’Ensenyament, a qui exigeix claredat i eficiència. Interpretem així el mandat de la comunitat educativa i la confiança que s’ha dipositat en nosaltres. El clam del 14 de juny va ser inequívoc.

El compromís dels mestres i dels pares i mares a les escoles es mantindrà ferm perquè l’escola catalana és una eina clau per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa. Les escoles s’estan organitzant per a mantenir el seu perfil educador i no cedir en la presència del català a les aules. Des de Somescola.cat encoratgem la comunitat educativa a preservar el patrimoni que hem construït des de totes i cadascuna de les nostres escoles al llarg de més de 30 anys d’escola catalana democràtica.

www.somescola.cat