REUNIÓ DEL COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL DE L’IMEB

Reunió extraordinària del CSSL de l’IMEB a petició de CC.OO


Després de molts  mesos esperant una solució als problemes de salut que estant patint vàries treballadores de bressol amb informes d’aptes amb limitacions,  CCOO vam demanar una reunió extraordinària del comitè de seguretat i salut laboral per demanar a l’empresa solucions que garanteixin la salut  de les persones, ja sigui per la via de l’adaptació del lloc de treball  o, si no és suficient, per la via de  la reubicació  a un altre lloc de treball de l’Ajuntament (disposició cinquena de l’annex del conveni).
Us recordem que CC.OO ja vam  interposar una denúncia a la inspecció de treball que incloïa a set treballadores i  que es va resoldre amb un requeriment de la Inspecció on qüestionava les avaluacions de riscos i la prevenció a la salut que realitzava l’ IMEB.  Després d’un any del requeriment d’inspecció, són quatre treballadores a les que se’ls ha fet una adaptació del lloc de treball. Aquestes persones consideren que no és suficient per la feina que desenvolupen. De tot això, CC.OO va portar documentació  a la reunió extraordinària .

L’empresa afirma que l’adaptació és un procés obert i posa en dubte  que les treballadores segueixen les recomanacions que els dóna el servei de prevenció. Davant la demanda de CCOO de buscar alguna alternativa a l’adaptació del lloc de treball,  com la reubicació  dins dels Organismes de l’Ajuntament, l’IMEB va  afirmar que ells no faran res, i que continuaran fent el que puguin amb les adaptacions.

Davant aquesta situació, CC.OO ha demanat per escrit a la presidenta del CSSL , Teresa Salvadó, una reunió durant la primera quinzena de Setembre per tractar el  protocol d’adaptació de llocs de treball i accelerar les readaptacions que calguin per aquestes quatre treballadores. Tanmateix, al mateix temps demanem iniciar el procés d’aplicació de la disposició cinquena (reubicació per problemes de salut)  en relació a les quatre funcionàries municipals adscrites a l’IMEB que presenten informes amb problemes de salut.