Publicació al BOE de la Llei de Racionalització del Sector Públic

Publicació al BOE de la Llei de Racionalització del Sector Públic  

La “devolució”  d’un altre dia de lliure disposició (“moscoso) a les empleades i empleats públics és una manipulació del Govern del Partit Popular, que primer ha retallat drets i retribucions als empleats públics per després anar repartint amb comptagotes a través de dies d’assumptes propis.

CCOO critica que, malgrat la devolució d’un dia d’assumptes propis (abans de les retallaes hi havia 6), el Govern torna a modificar l’EBEP unilateralment, sense negociació.


Les esmenes introduïdes a l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic no han estat tractades en la negociació col·lectiva; a més, pretenen substituir ocupació de qualitat, a través d’ofertes d’ocupació pública, per ocupació precària, desenvolupat per personal interí amb lliure mobilitat funcional i geogràfica. La llei pot causar la militarització indirecta de determinades places, com Protecció Civil o Policia Local que, legalment, són i han de seguir sent plenament civils 

Davant la publicació al BOE, 17 de setembre, de la Llei de Racionalització del Sector Públic, que, entre altres qüestions, recull la devolució d’un dels ‘moscosos’ eliminats en la reforma de maig de 2012 -i que podrà gaudir ja enguany-, CCOO denuncia que, una vegada més, el Govern ha aprovat unilateralment noves modificacions de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP), sense que hagi existit la preceptiva negociació amb els sindicats. 

Una de les principals reformes, l’article 10 de l’EBEP, afecta la mobilitat funcional i geogràfica del personal i a la durada dels contractes lligats a programes d’ocupació. També s’introdueix una disposició que primarà el personal militar, el qual podrà ocupar algunes places de funcionaris civils, a més d’altres reformes que el sindicat va denunciar al mes de maig. 

CCOO, sindicat majoritari a la funció pública, rebutja rotundament l’actitud del Govern que, novament, ha modificat l’EBEP sense atendre el dret d’informació i negociació del personal al servei de les administracions públiques. En aquest sentit, la Federació reitera al Govern l’exigència de convocar les taules de negociació legalment establertes, com vénen demandant conjuntament amb la resta d’organitzacions sindicals. 

Així mateix, CCOO recorda que s’esgota el termini previ de presentació dels pressupostos generals de l’Estat per a 2015 sense que hi hagi hagut negociació sobre les retribucions del personal públic, tot i que al juliol la Secretaria d’Estat d’Hisenda i Administracions Públiques anunciés la recuperació del diàleg social per al mes de setembre.


#DefensemElsServeisPúblics

Temes relacionats:

És públic, és teu

Campanya en defensa del serveis públics


FotoAssistim en els darrers anys a un deteriorament constant del conjunt dels Serveis Públics al nostre país que contribueix a aprofundir en la crisi. Tot i que el procés és va iniciar abans, la crisi és la coartada perfecta per imposar polítiques antisocials i argumentar que són inevitables.

CCOO considera que darrera d’aquestes retallades hi ha l’objectiu de canviar el model social que recull la nostra Constitució, fent-ho al marge de la ciutadania i en contra de la seva voluntat, per portar-nos al passat i a l’absència de drets.

CAMPANYA PER LA DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS

#DefensemElsServeisPúblics



Aquest retrocés històric en matèria de drets socials, resulta més injustificable en aquests moments. La profunditat de la crisi a Espanya, i l’abast dels seus devastadors efectes -atur massiu i reducció de salaris, amb el seu correlat de creixement de la pobresa, l’exclusió social i la desigualtat -, fa imprescindible, no ja el manteniment dels actuals serveis públics, sinó el seu reforç, ja que han de jugar un paper dinamitzador per a una sortida justa de la crisi.


CCOO crida a combatre les retallades i les mal anomenades reformes estructurals, en defensa de la democràcia i l’Estat de Benestar 
El progrés a Europa ha estat vinculat al desenvolupament de l’Estat de Benestar Social consolidant l’anomenat ” model social europeu “. Una part essencial d’aquest model és la continuïtat, sostenibilitat i equitat d’uns bons serveis públics. La seva construcció és conseqüència de la pressió social de la classe treballadora organitzada demandant unes millors condicions de vida.
Assistim en els últims anys a un deteriorament constant del conjunt de els serveis públics al nostre país que contribueix a aprofundir en la crisi. Tot i que el procés es va iniciar abans, la crisi és la coartada perfecta per imposar polítiques antisocials, argumentant que són inevitables.
CCOO considera que després aquestes retallades, hi ha l’objectiu de canviar el model social que recull la nostra Constitució, fent-ho al marge de la ciutadania i en contra de la seva voluntat, portant-nos al passat i a l’absència de drets.
Aquest atac als serveis públics és un dels elements fonamentals de la ideologia neoliberal: la privatització d’activitats amb més expectatives de benefici – sanitat-, vendes a baix preu de empreses ben gestionades i rendibles – l’aigua -, retallades i reformes que amenacen greument la qualitat de serveis essencials -educació i sanitat públiques, seguretat, dependència, serveis socials… -, o el accés de la població als mateixos depenent dels seus ingressos- Increment de taxes, descens de beques o repagaments sanitaris -.
questes polítiques s’han traduït en la pèrdua propera als 500.000 llocs de treball, directes i indirectes, vinculats als serveis públics des de finals de 2011. En menys de dos anys, les retallades indiscriminades han destruït tota la creació aconseguida en els set anys anteriors.
Els serveis públics, sanitat, educació, serveis socials, transport, seguretat, habitatge social,… al costat dels sistemes de seguretat social o de pensions i protecció de l’atur, també amenaçats, constitueixen la base de l’Estat de Benestar i l’anomenat Model Social Europeu, senyals d’identitat de les societats europees més avançades.
El camí per preservar el nostre Estat de Benestar passa per una rectificació, tant de les polítiques europees, que imposen la reducció de el finançament dels serveis públics, com dels nostres governs que les apliquen de la forma més antisocial possible.
CCOO defensa el model dels països més avançats d’Europa. Hi ha altres alternatives i són viables. Hem arribar al nivell mitjà de despesa pública dels països de la zona euro -49,9% del PIB, enfront del 43,6% Espanya-, per al que cal incrementar els ingressos públics desenvolupant polítiques efectives contra el frau fiscal i l’economia submergida i reformant la fiscalitat perquè pagui més qui més té.
CCOO exigeix ​​el control democràtic de la despesa pública. Els fons públics s’han d’administrar de manera eficaç, eficient i transparent per gestors professionals i rendint comptes a la ciutadania. De mantenir les actuals polítiques perillen la cohesió i estabilitat de la nostra societat i, en definitiva, la pròpia democràcia.
Aquest retrocés històric en matèria de drets socials, resulta més injustificable en aquests moments. La profunditat de la crisi a Espanya, i l’abast dels seus devastadors efectes -atur massiu i reducció de salaris, amb el seu correlat de creixement de la pobresa, l’exclusió social i la desigualtat -, fa imprescindible, no ja el manteniment dels actuals serveis públics, sinó el seu reforç, ja que han de jugar un paper dinamitzador per a una sortida justa de la crisi.



#DefensemElsServeisPúblics


Feu clic per descarregar-vos:

Campanya contra la Llei de reforma de l’Administració local


Foto
Campanya de CCOO contra una llei que destrueix ocupació, destrueix drets de ciutadania, afavoreix el negoci privat, vulnera l’autonomia municipal i no respecta les competències de la Generalitat de Catalunya.




Guia LRSAL.
català cartell
cartel_catalan.
octavilla_catalan.
lona_horizontal_catalan.
lona_vertical_catalan.






  http://www.change.org/es/peticiones/anulaci%C3%B3n-del-alrsal
SIGNA LA PETICIÓ