CCOO presenta una queixa davant l’OIT per les retallades als empleats públics interins de la Generalitat

CCOO de Catalunya presenta una queixa davant l’Organització Internacional del Treball (OIT) per les retallades als empleats públics interins de la Generalitat 



El Govern de la Generalitat amplia a tot el 2014 la retallada d’un 15% de jornada i salari a 6.535 treballadors i treballadores
El 27 de març de 2014 farà dos anys que el Govern de la Generalitat de Catalunya va prendre l’acord de retallar a 6.500 empleats públics un 15% de la seva jornada i del seu salari.
Aquesta mesura que va exposada per la vicepresidenta del Govern Sra. Joana Ortega en seu parlamentària, “com una mesura provisional”, amb una durada màxima de 2 anys (des de l’1 d’abril del 2012 fins al 31 de març de 2014), ha estat ampliada a tot l’any 2014.
Des de CCOO sempre hem considerat aquesta mesura injusta i il·legal i per això la vam impugnar davant els Tribunals de Justícia. Actualment està pendent d’un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.
Ara, CCOO de Catalunya hem presentat una queixa davant l’Organització Internacional del Treball (OIT), per considerar que el Govern de la Generalitat ha vulnerat els Convenis de l’OIT sobre el treball en les administracions públiques, la no discriminació en el lloc de treball i la negociació col·lectiva.
Des de CCOO considerem que aquesta mesura suposa una discriminació i un tracte desigual al personal interí sense cap raó que ho justifiqui. Cal tenir present que aquest personal també pateix la resta de retallades que pateixen tots els empleats públics de la Generalitat de Catalunya, inclosa la retallada d’una paga extra, i que això suposa una reducció salarial de més del 25% del sou que dura ja més de dos anys.

Cliqueu aquí per veure el document de la denuncia (pdf)