Les nostres pagues segueixen pendents dels pressupostos

I les nostres pagues?

Seguim esclaus dels pressupostos i d’un #ConveniSenseTaules 


L’any 2012 el Govern Central va decidir, com ho havien fet al 2010, tornar a rebaixar el salari. En aquesta ocasió van eliminar una de les pagues. El Govern del president Mas ja havia obert el camí, rebaixant el salari gairebé un 7%, a fons perdut.Les organitzacions sindicals presents a l’escola concertada, de forma unitària, vam plantejar una demanda per la via del conflicte col·lectiu, perquè es fes efectiu la totalitat de la paga extra de 2012. A hores d’ara hi ha diferents sentències arreu de l’Estat espanyol que estimen parcialment reclamacions similars a la nostra. No permeten la recuperació de tota la paga, però si dels dies meritats. A Catalunya estem a l’espera de la resolució del Tribunal Suprem, que podria significar el reconeixement a tothom del dret constitucional a cobrar allò que ens van treure.Als pressupostos de 2015 el Govern Central dóna un gir als seus plantejaments i decideix consignar una partida per pagar aquest dies meritats i habilitar a comunitats autònomes, i a la resta de l’administració, per fer el mateix.
El Govern de la Generalitat està decidit a mantenir-se inalterable i es segueix negant a pagar els dies meritats del 2012. 
Ara per ara ningú garanteix el cobrament de les pagues del proper any ja que depèn de l’aprovació dels pressupostos. Si es prorroguessin els de 2014 l’abonament podria no produir-se.
CCOO exigim la Generalitat el pagament immediat de la paga del 2012, un calendari consensuat per retornar-nos la resta dels diners no cobrats i l’abonament íntegre de les dues pagues de 2015.

Llegiu i descarregueu el full d’Actualitat aquí