Lliurament de les signatures a favor de la planificació escolar

Com ja sabeu, CCOO estem duent a terme una campanya de recollida de signatures  a favor de la planificació escolar com a remei per fer front a les retirades de concerts que el departament efectua des de fa alguns cursos. 

Aquestes retirades poden suposar el tancament primer d’unitats, després de línies senceres i per últim de centres. Tot plegat causa un profund malestar en la comunitat educativa i genera inestabilitat i preocupació entre els i les docents, les famíliles i els titulars i equips directius dels centres.
Per això, CCOO demanem:
  • Que es garanteixin uns períodes mínims de continuïtat dels concerts al mateix centre, no inferiors a la durada de l’etapa educativa.
  • Que es baixin les ràtios. Les actuals no només posen en perill grups i escoles, sinó que en cap cas afavoreixen una millor educació per als nostres alumnes.
  • Cal recuperar el mapa escolar com a instrument de planificació amb la participació efectiva dels poders públics locals i de la comunitat educativa. La planificació ha de comprendre l’assignació de recursos, els valors pedagògics i socials de cada projecte, les accions de seguiment i actuacions a curt, mitjà i llarg termini.
  • El manteniment dels llocs de treball. La davallada demogràfica als nivells més baixos (Educació Infantil) ha de ser compensada amb mesures que permetin adaptar les plantilles a l’augment  d’alumnes en els nivells superiors (formació o altres mecanismes que afavoreixin la mobilitat professional).
  • Una aposta clara i decidida per l’educació al llarg de la vida.
Aquestes signatures han estat lliurades al Departament d’Ensenyament el dia 27 de juny. També ens vam reunir amb la Comissió d’Ensenyament i Universitat del Parlament de Catalunya el dia 24 de juliol passat.
Podeu llegir les mencions a la premsa seguint els següents enllaços: