CCOO manifestem el rebuig a la suplicatòria del TSJC sobre al quota del 25% de l’ensenyament en castellà

MANIFEST DE REBUIG A LA SUPLICATÒRIA DEL TSJC SOBRE EL 25% DE L’ENSENYAMENT EN CASTELLÀ
Davant la suplicatòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que imposa una quota del 25% de l’ensenyament en llengua castellana, CCOO volem manifestar que:
  • Considerem que la premissa “que el castellano se vea reducido a una utilización marginal”, no té fonament. El castellà al sistema educatiu de Catalunya no té un ús marginal sinó que és d’estudi obligatori.
  • Rebutgem el poc respecte a la capacitat tècnica-pedagògica del professorat de Catalunya. Les lleis educatives, de manera raonable, introdueixen un marge d’actuació al criteri professional i al projecte del centre educatiu per adaptar el currículum, organitzacions i didàctiques a les necessitats de l’alumnat concret. Així mateix, hi ha mecanismes d’avaluació i d’inspecció per corregir els desajustos, si es produeixen. L’educació no és la suma de temps i temaris.
  • Entenem que en la sentència hi ha un canvi important en les disposicions que s’han dut a terme fins ara ja que va contra els directors dels centres i els implica personalment i, per tant, també a la resta de treballadors i treballadores. Tanmateix se salta l’autoritat del Parlament de Catalunya.
  • Denunciem la hipocresia del TSJC exigint una quota del 25% de l’ensenyament en castellà mentre que de les 5 resolucions publicades, només una ho era en català.
  • Creiem inacceptable que la resta de les famílies de les 5 escoles no hagi pogut opinar ja que també els afecta.
  • Pensem que aquesta sentència és un primer pas encaminat a fer acomplir la LOMCE per qualsevol via davant la resistència que aquesta té entre la comunitat educativa.
  • Entenem que les accions que emprenguem s’han de coordinar en el marc unitari de Somescola.
  • Oferim el nostre suport a les escoles, els comitès i delegats i els treballadors i treballadores dels centres afectats així com als alumnes i a les famílies.