Ensenyament privat reglat no concertat. Dos anys sense actualitzar les taules salarials

QUE PASSA AMB LES TAULES SALARIALS?
Dos anys sense actualitzar les taules salarials

Quan es va signar el I Conveni de l’Ensenyament Privat Reglat No Concertat de Catalunya per als anys 2010-2015, es van establir unes taules salarials fins l’any 2012.
El mateix conveni a la seva segona disposició transitòria diu:
“Durant la resta d’anys de vigència, cada mes de novembre es constituirà la Comissió negociadora per acordar els increments per a cadascun d’aquests anys i confeccionar les taules salarials corresponents”
CCOO vam formar part de la comissió negociadora del conveni. Després de consultar amb la nostra afiliació, delegats i delegades, i amb el conjunt de treballadors i treballadores, vam decidir no signar-lo per les greus renúncies que es concedien en relació al IX Conveni de l’Ensenyament Privat de Catalunya que regulava fins aquell moment les condicions laborals del sector. 
Es van introduir mesures de precarització i flexibilització: 

  • Allargament del període lectiu fins al mes de juliol. 
  • Potestat de la titularitat d’allargar la jornada laboral més enllà de les 8 hores. 
  • Les hores anuals poden incrementar-se en 150. 
  • Es perllonga l’eventualitat i la temporalitat. 
  • Es limita el nombre d’hores anuals d’assistència a consultori mèdic. 
  • Pujades salarials per sota de l’IPC que van representar una pèrdua de poder adquisitiu. 
CCOO no tenim constància que la Comissió Negociadora s’hagi trobat ni al novembre de 2012 ni al novembre del 2013, si més no a nosaltres no ens han convocat. Dos anys sense cap mena d’increment salarial i sense cap tipus de negociació és massa temps i per aquest motiu hem decidit revertir aquesta situació demanant a la patronal del sector la immediata convocatòria de la Comissió per començar a negociar les taules del 2013, 2014 i 2015. De la mateixa manera, hem fet saber a la resta d’organitzacions sindicals la nostra iniciativa i els hem convidat a participar-hi de manera conjunta en la recerca d’acords que beneficiïn al conjunt de treballadors i treballadores.

Més informació i pdf aquí