Mesa Funció Pública: El Govern no fa cap proposta i ens emplaça més enllà del 9N

El Govern no fa cap proposta i ens emplaça més enllà del 9N


Prou tripijocs i joc de trilers que practica el Govern amb els nostres drets!

  • L’Àrea Pública de CCOO exigeix negociar ja les mesures que s’han d’incorporar als pressupostos del 2015
  • Les pagues de tothom i la jornada i el salari del personal interí no poden ser moneda de canvi en el debat pressupostari. 


En data 18 de setembre de 2014, els tres sindicats de la Mesa General de la Funció Pública (CCOO, UGT i IAC) vam adreçar una carta a la Secretària d’Administració i Funció Pública demanant reunió de la dita Mesa. 

En data 29 d’octubre vam comunicar a la Funció Pública que, transcorregut més d’un mes (termini legal per convocar) i davant els continus ajornaments, les organitzacions sindicals convocaven reunió de la Mesa per avui, dia 31 d’octubre, a les 11.00 h del matí al Departament de Governació de la Generalitat (Via Laietana, 26, Barcelona). En data 30 d’octubre, a les 20.41 h, la Secretària d’Administració i Funció Pública ens respon que no és possible la convocatòria de la Mesa per raons d’agenda i que ens convoca a una reunió el mateix dia i hora a la seu de Funció Pública (Plaça Catalunya, 20, Barcelona). 

Els sindicats hem assistit a aquesta reunió amb la voluntat de negociar les condicions laborals i socials dels treballadors i treballadores de la Generalitat, amb independència de la consideració formal que li vulgui donar l’Administració. 

En aquesta negociació, CCOO exigeix incorporar als pressupostos de 2015: 

-Recuperar la paga de 2012 
-Cobrar totes les pagues de 2015 
-Restablir la jornada i el salari del personal interí al 100% 
-Crear ocupació pública i convocar oferta pública d’ocupació (oposicions) 
-Millorar mesures de conciliació i generalitzar-les a tots els treballadors i treballadores de la Generalitat 
-Establir terminis per recuperar les pagues de 2013 i 2014 

Pel desenvolupament de la reunió d’avui, entenem que el Govern no es compromet a negociar res abans del 9N. En aquest sentit, així interpretem les contínues dilacions per convocar la Mesa de negociació. CCOO ha manifestat l’oposició a la consideració d’ostatges dels drets dels empleats públics en els tripijocs entre partits. 

Des de CCOO recorda al Govern que: 

-Té l’obligació legal de negociar amb els representants dels treballadors i treballadores les partides pressupostàries que els hi afecten per incloure-les en la proposta de pressupostos que va al Parlament. 
-Les pagues de tothom i la jornada i el salari del personal interí no poden ser moneda de canvi en el debat pressupostari. 

Fulls informatius (PDF):