50 anys de CCOO a Catalunya

Participa en els actes organitzats per commemorar els 50 anys de CCOO de Catalunya

Font: CCOO
FotoJa s’apropa la data del 20 de novembre, que enguany és molt especial per a CCOO de Catalunya, ja que es compleixen 50 anys de la seva fundació. Va ser l’any 1964 quan, en un altre 20 de novembre, la parròquia barcelonina de Sant Medir va acollir uns 300 enllaços sindicals i treballadors i treballadores de diferents sectors que van celebrar una assemblea en la qual es va crear formalment la primera Comissió Obrera de Barcelona i es va aprovar una històrica plataforma reivindicativa. 


Ara fa cinc dècades d’aquell esdeveniment clau en la història del moviment obrer català, i per aquesta raó us convidem a participar en els actes de celebració que tindran el tret de sortida el proper 20 de novembre. 







Programa de la jornada del 20 de novembre de 2014 
10.30 h – Col·locació d’una placa commemorativa dels 50 anys de CCOO de Catalunya a la façana de l’església de Sant Medir.  
12.30 h – Acte d’inauguració de l’exposició “CCOO: 50 anys d’història de Catalunya (1964-2014)”.18.30 h – Acte institucional de celebració del 50è aniversari de CCOO de Catalunya.   


Homenatge als històrics de CCOO de Catalunya l’11 de desembre 
L’11 de desembre del 2014 està previst un acte que, sota el títol “El moviment de les Comissions Obreres: el repte obrer a la dictadura (1964-1977)“, serveixi per retre un homenatge públic a les persones que van lluitar per un nou moviment obrer i per les llibertats al nostre país.
  
Actes descentralitzats fins al 1r de Maig del 2015 
Des del punt de partida del 20 de novembre, durant els mesos posteriors es realitzaran, de manera descentralitzada a tot Catalunya, les activitats que els diferents territoris i federacions trobin adient organitzar. La cloenda de les activitats commemoratives del nostre cinquantenari tindrà lloc amb la celebració de la festa del 1r de Maig del 2015, que finalitzarà amb un dinar popular. 


Programa especial de Televisió de Catalunya 
La televisió pública catalana també s’ha sumat a aquest important esdeveniment que és la celebració del 50è aniversari del primer sindicat de Catalunya i està produint un programa especial d’una hora de durada sobre aquest fet històric. 


En aquest programa es farà un repàs d’aquests cinquanta anys de CCOO de Catalunya des de la seva creació a Sant Medir fins als nostres dies. El documental recollirà la participació fonamental del sindicat en la història de Catalunya i en la millora de les condicions laborals i socials dels catalans i les catalanes, i farà un recorregut pels fets històrics que han tingut lloc al nostre país i on CCOO ha tingut un paper molt destacat. 


El programa també farà una reflexió sobre el present i el futur del sindicat en la nostra societat en canvi permanent. En el reportatge sortiran moltes veus que han format i formen part de la història de CCOO de Catalunya, però també veus externes que valoraran el paper que ha tingut, té i tindrà el sindicat en la construcció d’una Catalunya amb més i millors drets socials i laborals. Un programa molt interessant i necessari que s’emetrà al voltant de la data del 20 de novembre. 


Més informació sobre el 50è aniversari de CCOO de Catalunya (1964-2014)